Actualitate

Festivalul Diversității Mahmudia Delta – Dunării a ajuns la cea de-a patra ediție

Căminul cultural Mahmudia, Primăria și Consiliul Local Mahmudia, A.C Centrul Cultural Delta –Dunării, au organizat în perioada 17-18 septembrie, cea de-a IV-a ediție a Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării.

„Proiectul are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor tradiționale locale (cântece, dansuri, port popular, meșteșuguri, gastronomie), promovarea turismului cultural al acestei zone mirifice a țării noastre, Delta Dunării, cu tradițiile și obiceiurile sale, îmbinate armonios cu arta contemporană”, spun organizatorii.

În prima zi de festival au fost organizate tururile de vizitare a obiectivelor turistice din Mahmudia: Bisericile de rit vechi și nou, Muzeul Pescarului al Comunității rușilor- lipoveni, Expoziția de Artă Tradițională din cadrul Căminului cultural Mahmudia, Mini Muzeul de istorie al Școlii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia.

„Așa cum am obișnuit publicul, prima seară de festival diferă de la o ediție la alta. Astfel, în seara zilei de 17 septembrie am așteptat publicul la scena evenimentului din strada Portului nr.14 pentru o seară de folk și poezie în compania artistului Walter Ghicolescu”, explică organizatorii.

A doua zi, Festivalul Diversității a dedicat-o dansului, cântecului, gastronomiei, meșteșugurilor și multor alte surprize. Pe scena evenimentului au evoluat atât ansambluri și trupe de dans din județ și din țară, ansambluri ale minorităților etnice, cât și artiști consacrați, printre care enumerăm: Vasilica Tătaru, Provincialii, Alessia.

La eveniment au participat, la invitația primarului comunei Mahmudia Ion Șerpescu și Eugen Ion, președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Tulcea (primar Jurilovca), Mugurel Marșavela -primarul comunei Baia, Gheorghe Panfil – primarul comunei Carcaliu, Anastase Alexe – primarul comunei Mihail kogălniceanu.

„Pentru mine este o bucurie să particip la astfel de sărbători și să văd că oamenii județului Tulcea au motive de bucurie. Muncim toți din greu și orice moment de relaxare în mijlocul comunității este binevenit. Felicitări Primăriei Mahmudia pentru organizare și sper că festivalul Diversității va rămâne printre festivalurile de tradiție ale Dobrogei de Nord”, a spus Eugen Ion, președintele ACOR Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top