Actualitate

Liceul Tehnologic Vasile Bacalu din Mahmudia – dotări de 1,6 milioane de lei

Liceul Tehnologic Vasile Bacalu din Mahmudia va fi dotat cu echipament modern, grație unor fonduri obținute prin PNRR. Primarul Ion Șerpescu semnase deja contractul de finanțare, iar la începutul săptămânii Primăria Mahmudia a demarat întocmirea dosarelor de achiziție, în cadrul proiectului Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente a Școlii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia. Valoarea proiectului este de 1.163.264,32 lei, și 100% din sumă este eligibilă – nemaifiind nevoie de un efort financiar suplimentar de la bugetul local.

Pregătirea specialiștilor în turism

În cadrul proiectului, Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia va fi dotată cu următoarele echipamente IT: La laboratorul de informatică – 24 laptopuri pentru elevi și 1 laptop pentru cadrele didactice care utilizează laboratorul. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente TIC pentru 14 săli de clasă – scanere documente, camere videoconferinţă, sisteme sunet, multifuncționale, table interactive, laptopuri.
Suplimentar, se va achiziționa mobilier pentru 14 săli de clasă și se va asigura dotarea cu echipamente și materiale didactice a atelierelor de practică. Pentru specializarea de „lucrător hotelier” a cărei pregătire este asigurată la liceul din Mahmudia se vor asigura dotări specifice: frigider, aspirator, mașină de spălat, set veselă și tacâmuri, mese pentru servit masa, robot de bucătărie, hotă profesională, aragaz profesional, mixer vertical, bancuri de lucru, set ustensile de gătit, lenjerie de pat, fețe de masa etc.
Nu în ultimul rând, se asigură înnoirea echipamentului și dotărilor sălilor de sport, dar și organizarea și dotarea cabinetului de sprijin, logopedie și consiliere.

P.R.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top