Actualitate

Festivalul Antic Tomis revine la Constanța

În acest weekend (17-20 august) s-a reluat la Constanța, după o absență de câțiva ani, un festival de reconstituiri istorice care căpătase deja tradiție. Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia – Constanța anunță că Festivalul Antic Tomis se va relua în Parcul Tăbăcărie, acolo unde au avut loc edițiile II, III, IV si V. Evenimentul va fi organizat de către Asociația Culturală Tomis, după următorul program:
Vineri
începând cu ora 11:00 – instalarea taberei antice, ateliere mesteșugărești, demonstrații militare, repetiție pentru spectacolul de reconstituire istorică ”La Marginea Imperiului” care va avea loc a doua zi.
Sâmbătă
– ora10:00 – ateliere meșteșugărești, demonstratii militare

– ora 21.30 – spectacolul de reconstituire istorică ”La Marginea Imperiului” organizat de Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților, spectacol ce a avut loc deja loc la Adamclisi pe 5 august și Capidava pe 12 august
Duminică
– ora 10:00 – ateliere meșteșugărești, demonstrații militare
În cadrul Festivalului Antic Tomis vor participa, ca invitați, reenactori de la Asociația Via Praetoria din Svishtov, Bulgaria.

După cum spuneam, în cadrul evenimentului se va desfășura al treilea spectacol din seria „La Marginea Imperiului” (primele două au avut loc la Capidava și Adamclisi), organizat de Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților.
”Spectacolul de reconstituire istorică va avea loc LIVE, iar publicul va putea urmări scenele de luptă la care participă cascadori profesioniști, cai special dresați, actori, acrobați și reenactori. De asemenea, spectatorii vor fi fascinați de efectele pirotehnice și de cascadoriile realizate în cadrul spectacolului <La Marginea Imperiului>, organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța”, au transmis organizatorii.
Evenimentul este destinat atât adulților, cât și copiilor, iar participarea este GRATUITĂ. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Sursa foto FB: La marginea imperiului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top