Actualitate

Constănțenii și turiștii sunt invitați la Turul cultural Jean Constantin

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Jean Constantin”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

„Vă dăm întâlnire luni, 21 august 2023, la ora 18.00, de această dataîn fața Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, din b-dul Ferdinand nr. 56, să pornim într-un nou tur cultural ghidat. Vom dedica acest tur marelui actor Jean Constantin, 21 august fiind ziua în care s-a născut. Turul pornește din spațiul expozițional, unde vă invităm să vedeți expoziția de fotografie ”Actorul: Chip, Suflet, Om”, semnată de Cătălin Lăzăroiu, iar mai apoi, vom continua ”la pas” pe următorul traseu: Teatrul de Stat Constanța – Parcul Arheologic – Lupa Capitolina – Muzeul de Artă Populară – Biserica Greacă – Strada Vântului – Biserica Armenească – Piața Ovidiu – Hotel Palace, de unde vom admira locul preferat al lui Jean Constantin – Portul Tomis. Ne propunem nu doar să-l redesoperim pe marele actor, ci să urmăm pașii pe care acesta i-a făcut în orașul de la malul mării, pe care l-a iubit atât de mult.

Participarea este gratuită. Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul www.centruljeanconstantin.ro”, au transmis organizatorii.

Această acțiune este a doua dintr-o serie de 3 evenimente culturale în cadrul cărora doritorii sunt invitați să viziteze obiective ale turismului cultural alături de profesorul de istorie Răzvan Raul Ivan. Celelalte două tururi desfășurate până în prezent au fost „Case celebre din Constanța veche” („o promovare a istoriei acestor clădiri, martori tăcuți ai orașului, bijuterii ce îmbogățesc imaginea arhitecturală și urbanistică a Constanței, precum și povestea proprietarilor, fie primari, cerealiști, oameni foarte bogați, aceste personalități fiind de origini diferite”) și „La țărm de Marea Neagră” (istoria marinei, a importanței pe care portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului Constanța, a unor povești despre bătăliile pe mare și a epavelor care se găsesc pe fundul mării Negre”, după cum spune autorul).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top