Actualitate

Încă un proiect venit parcă din viitor, la Tulcea: Platforme subterane pentru colectarea deșeurilor

Administrația locală din Tulcea uimește din nou, odată cu implementarea primelor platforme subterane pentru colectarea deșeurilor, amplasate în zona Dallas. După proiectul de digitalizare a piețelor, unde clienții pot urmări traseul produsului pe care îl cumpără, vine rândul deșeurilor din municipiul Tulcea.

Primăria Tulcea a montat primele platforme subterane de deșeuri în cartierul Dallas, în cadrul primului proiect pentru modernizarea și digitalizarea serviciului public de gestionare selectivă, în valoare de 48.703 Euro.

Cum funcționează

Platformele subterane de colectare a deșeurilor dispun de 4 coșuri de inserție din inox, aflate la suprafață, iar pubelele/containerele de gunoi sunt poziționate în subteran. Containerele ies la suprafață prin intermediul unui sistem hidraulic acționat de autogunoieră doar în momentul în care utilajul de colectare vine să le golească, după care se întorc în subteran, limitându-se astfel impactul vizual și olfactiv.

„Din bani europeni, se vor achiziționa și instala alte 100 de platforme digitalizate:

■ subterane – în zonele turistice și centrale, unde nu există loc sau unde nu este estetic să fie amplasate celelalte tipuri de containere;

■supraterane – care vor deservi în medie 200 de locuitori/locuințe, compuse din containere protejate faţă de accesul neautorizat, acționate prin card şi care includ un modul GSM pentru transmisia și citirea de informaţii”, anunță Primăria Tulcea.

Investiția are o valoare nerambursabilă de 1.849.928 Euro, inclusiv TVA, obținută de Primăria Municipiului Tulcea din fonduri europene.

Lista publicată de Ministerul Mediului poate fi consultată aici: https://pnrr.mmap.ro/…/Lista-finala_insule_ecologice…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top