Politic

Deputatul Gudu: Pensiile militarilor nu sunt „speciale” și nu afectează bugetul

Deputatul Michael Gudu anunță că susține menținerea pensiilor militarilor, pentru că acestea nu sunt „speciale” și plata lor nu afectează bugetul de stat. Parlamentarul liberal spune că a avut recent o discuție pe această temă cu doi reprezentanți ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne.

„La cabinetul parlamentar, am discutat cu domnii Ștefan Stoica – locotenent colonel în rezervă și Neculae Cilighidreanu – colonel în rezervă și președinte al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne despre pensiile militare de stat.

Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale și finanțarea pensiilor militare de stat nu grevează în niciun fel și nu are nimic comun cu bugetul de pensii și asigurări sociale (civil) gestionat de Ministerul Muncii prin Casa Națională de Pensii Publice, militarii în rezervă și în retragere neintrând sub jurisdicția acestor instituții.

Pensiile militare de stat nu afectează nici bugetul de stat consolidat, întrucât sursa lor de finanțare se află în interiorul contribuției României la NATO, de 2,5% din PIB, ca efect al calității noastre de membru al acestei organizații.

Soldele de rezerviști (pensiile) sunt stabilite avându-se în vedere compensarea riscului pierderii vieții”, a transmis deputatul tulcean Michael Gudu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top