Actualitate

Video: „La marginea imperiului” ridică ștacheta spectacolelor istorice, la Adamclisi

Sâmbătă, 5 august, comuna Adamclisi a găzduit unul din cele trei episoade ale proiectului „La marginea imperiului”. Organizat de Asociația Cultural-Artistică „Vulturii Carpaților”, Primăria Adamclisi și Primăria Municipiului Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, evenimentul de la Adamclisi a vizat reconstituirea faimoasei bătălii de la Adamclisi, din iarna de la cumpăna anilor 101 și 102.
În urmă cu 1.900 de ani, Împăratul Traian, pornit să cucerească Dacia, a fost nevoit să își întrerupă planurile, pentru a respinge invazia în Dobrogea organizată de dacii lui Decebal. Bătălia – foarte sângeroasă și cu mari pierderi de ambele părți – s-a dat la Adamclisi. În amintirea ei, împăratul a ordonat construirea 6 ani mai târziu a monumentului triumfal și întemeierea așezării (devenită ulterior Municipium roman) de la Adamclisi.
Amintirea celebrului eveniment precum și locația unică a cetății Adamclisi au creat cadrul special pentru un spectacol desăvârșit, organizatorii punând în scenă o recreere istorică menită să comemoreze bătălia. Spre deosebire de alte evenimente similare, show-ul de la Adamclisi a inclus actori, dansatoare, cascadori și un adevărat scenariu al evenimentelor – creându-i astfel publicului senzația că trăiește pe viu o producție cinematografică.

Un articol de Răzvan PETRE
Doru COPOȚ

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Festivalul Antic Tomis revine la Constanța - Dezvaluiri.Ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top