Politic

Avertismentul lui Bola: Măsurile lui Ciolacu vor duce la scăderea a 1 milion de salarii din mediul privat!

Premierul Marcel Ciolacu a precizat de curând că până la sfârşitul lunii august vor fi adoptate două ordonanţe de urgenţă ale căror efect se dorește a a fi reducerea cheltuielilor bugetare.

Din păcate, tot mai multe voci afirmă că acest mod de lucru al guvernului Ciolacu nu face altceva decât să îngenuncheze mediul privat, aceste măsuri nefăcând altceva decât să trezească un val puternic de nemulțumiri la nivelul întregului sector privat din economia românească.

Iată ce spune în acest context deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola:

“Planul lui Ciolacu și al PSD+PNL este simplu: visează că vor aduce 30 miliarde de lei la buget (cam 2% din PIB) prin obligarea plății CASS a celor care lucrează în domeniul construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare, prin înrobirea IT-iștilor (vor plăti impozit pe venit), creșterea taxei pe PFA în IT (de la 1% la 3% pe cifra de afaceri), astfel încât să descurajeze migrația de pe CCM pe PFA…

Prin aceste măsuri un milion de oameni vor avea salarii mai mici, aproape toți activând în domeniul privat. Și nebunia nu se oprește aici…

Trista guvernare crește TVA la mai multe produse și servicii, inclusiv la energia termică (să vedem ce va mai fi la iarnă), crește impozitul pe dividende de la 8% la 10%, crește TVA la locuințe și crește impozitul pe tranzacțiile imobiliare (5% la prețul de vânzare minus 600 000 lei). Forța Dreptei se opune cu vehemență la toate aceste aberații fiscale!

Deși orice student la ASE ar putea explica repetentului Ciolacu faptul că majorarea birurilor nu duce la sporirea încasărilor bugetare, ci la stoparea dezvoltării economiei reale, nebunia și disprețul PSD/PNL față de români atinge apogeul. Iau aceste măsuri cu toate că niciodată nu le-au menționat atunci când au venit în fața oamenilor pentru a le cere votul.

Iau aceste măsuri pentru că sunt incompetenți, nu le pasă și nu au nicio inițiativă de sprijin real al economiei. Nu știu cât vor suporta românii un astfel de tratament și o scădere vizibilă a nivelului de trai. Adică PeNeLiștii, ajunși preșul PeSeDiștilor, fac exact invers decât presupune orice doctrină liberală!

În schimb, mincinoșii de la guvernare ne aruncă praf în ochi cu disponibilizarea unor angajați la stat care este, în realitate, doar o reducere a posturilor neocupate, adică exact o măsură ZERO. N-am auzit să renunțe ei la secretare, lipitorii de afișe, consilierii, nepoții și nepoatele, fiicele și soțiile care activează cu totții în sistemul public.

La fel, n-am auzit să pună la punct o politică de reducere a pomenilor electorale/ajutoare sociale prin care politicienii nu fac altceva decât să încurajeze lenea și să-și cumpere pe bani publici voturi.”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top