Actualitate

Făclia Spiritului Dobrogean, aprinsă la Monumentul Independenței de la Tulcea, de Ziua Dobrogei

Vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat joi, 14 noiembrie 2019, la Monumentul Independenței din orașul Tulcea, la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, organizate de Instituția Prefectului Județul Tulcea, Instituția Prefectului Județul Constanța și Consiliul Județean Tulcea.

La eveniment au fost prezenți prefectul Lucian Furdui și prefectul de Constanța, Dumitru Dan Jeacă, administratorul public al județului Constanța, Mirela Florența Matichescu, primarul Constantin Hogea, viceprimarul Andaluzia Luca și deputatul Mirela Furtună.

„Ne aflăm astăzi pe Colnicul Hora, loc în care în 1879, Regele Carol împreună cu Mihail Kogălniceanu au pus piatra de temelie a acestui important Monument al Independenței. Acesta ne aduce tot timpul aminte de jertfa ostașilor români căzuți într-un război care a adus independența României și a adus Dobrogea înapoi la Patria Mamă. Este o zi solemnă, este o zi în care frații constănțeni ne sunt aproape și ne aduc salutul lor dobrogean.

La mulți ani, tulceni! La mulți ani, constănțeni! La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, români! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

În cadrul ceremoniei de la Monumentul Independenței, a fost aprinsă Făclia Spiritului Dobrogean, pentru a transmite mesajul de unitate existent între dobrogeni, indiferent de etnie sau credință. Torța și-a început călătoria de la Monumentul Independenței, va poposi la Liceul din Babadag, ulterior va fi predată elevilor din Mihai Viteazu și Ovidiu, ajungând la Constanța vineri, 15 noiembrie 2019, la Colegiul Prefectural comun al celor două județe.

Organizatorii și-au propus crearea unei tradiții prin aprinderea acestei torțe, purtată anul acesta de elevi sportivi de la licee de marcă și tradiție ale județelor Tulcea și Constanța, ca mesaj de încredere că educația minții și antrenamentul trupului vor menține veșnic tânăr spiritul Dobrogei, unic prin diversitate. La monument, făclia a fost purtată de elevii Maria Mitruș și Alexandru Toader, de la Liceul Teoretic „Ion Creangă“ și Andrei Sterea, de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top