Actualitate

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca: „Încă o promisiune devine realitate”

Finalul anului 2019 vine cu două noi proiecte aproape finalizate în comuna tulceană Jurilovca. Doar „vremurile” trebuie să țină cu administrația locală, așa cum mărturisește primarul Eugen Ion, că, în rest, lucrările sunt pe terminate.

Reabilitarea Căminului Cultural din satul Vișina este promisiunea edilului care se va materializa în luna decembrie. Totul este posibil prin implementarea unui proiect depus de administrația locală, un proiect care a primit o finanțare de aproximativ 2,2 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.6 – „Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.

„Încă o promisiune devine realitate! Având în vedere evoluția lucrărilor de pe șantier, estimarea mea este că în prima jumătate a lunii decembrie vom putea organiza primul eveniment în noua clădire modernizată, având incluse toate dotările necesare funcționării optime a unui centru cultural pentru comunitatea locală”, spune Eugen Ion.

Edilul arată că fondurile europene alocate conservării patrimoniului local contribuie, în mod direct, la stimularea activităților de turism rural, menținerea moștenirii spirituale, creșterea atractivității zonelor rurale și dezvoltarea locală sustenabilă.

„Mă bucur că localnicii, ansamblurile de dansuri, elevii și cadrele didactice vor avea la dispoziție un spațiu reabilitat, cu dotări moderne, pentru proiectele culturale care însuflețesc, de câțiva ani, comunitatea locală din Vișina”, adaugă Eugen Ion.

Un alt proiect la care se lucrează de zor este cel al reabilitării stației de epurare din Jurilovca. „Am avut noroc de vreme bună în ultimele săptămâni, așa că am putut lucra într-un ritm foarte bun la reabilitarea stației de epurare din Jurilovca, un alt obiectiv pe care ne pregătim să îl finalizăm cât se poate de curând.
Tot ce îmi doresc eu e să nu se strice vremurile – ca să putem duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le-am început și pentru care s-a lucrat, la documentație și în teren, atât de mult în ultimii ani”, conchide primarul Eugen Ion.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top