Opinii

Extinderea Liceului Tehnologic, asfaltarea drumurilor comunale și a străzilor, proiecte prioritare pentru Comuna Crucea

„Este necesar să derulăm investiții utile pentru comunitățile noastre. Este nevoie de proiecte pentru sănătate, educație, cultură, să reabilităm drumuri, sisteme de apă. Pentru anul în curs, dorim să continuăm cu investițiile aflate în derulare. În plus, ne dorim să reabilităm trei drumuri comunale, şi anume DC 70, 71 şi 72, care sunt pietruite, dar vrem să facem mai mult de atât. Continuăm să accesăm fondurile europene, pentru că bugetul propriu nu poate susţine lucrările mari“, a declarat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.

În primul rând, proiectul de suflet al edilului, extinderea Liceului Tehnologic cu încă patru săli de clasă și dotarea acestora la standarde europene a fost aprobat, urmând etapa semnării contractului de finanțare. Valoarea este de 450 mii euro, bani proveniți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, sub-măsura 7.2 ”investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”. ”Educația rămâne pilonul de bază al unei societăți. Este un proiect de suflet ținând cont că eu vin din învățământ. Liceul este frecventat și de elevi din comunele învecinate, astfel mărirea spațiului alocat sălilor de studiu a devenit o necesitate”, a mai adăugat primarul. În momentul de față sunt peste 600 de elevi care învață la această unitate școlară.
Tot pentru viitorul copiilor comunei Crucea, administrația locală intenționează înființarea unui centru After School. Clădirea este deja identificată, a aparținut fostelor IAS, fiind în imediata apropiere a școlii. Aceasta corespunde din punct de vedere tehnic, fiind necesare mici intervenții pentru a i se da destinația dorită. Atât centrul, cât și extinderea Liceului Tehnologic au ca termene de finalizare începerea anului școlar 2017/2018.
Din punct de vedere al infrastructurii, anul acesta se vor finaliza cele patru alimentări cu apă pentru localitățile Crișan, Șiriu, Stupina și Gălbiori, lucrările fiind deja realizate în proporție de peste 70%. La finalul lunii mai se va trece la primele testări ale rețelelor.
Asfaltarea drumurilor comunale 70, 71 și 72 și asfaltarea tuturor străzilor din cele șase localități reprezintă încă un deziderat pe agenda administrației locale Crucea. Dacă asfaltarea drumurilor comunale va fi finalizată anul acesta, străzile urmează a fi reabilitate în cadrul unui proiect derulat pe 3 ani prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top