Opinii

Continuă modernizarea străzilor din comuna Corbu

Reabilitarea infrastructurii rutiere de pe raza comunei constănțene Corbu reprezintă una dintre prioritățile administrației publice locale, coordonată de primarul Marian Gălbinașu. Situată la 23 de km Nord de municipiul Constanța, pe DJ226 Năvodari – Mihai Viteazu – Baia (TL), comuna are în componență satele Vadu, Luminița și Corbu.

“Reamenajarea şi modernizarea străzilor din intravilanul comunei Corbu, judeţul Constanţa – etapa II” este unul dintre proiectele recente pe care primăria dorește să le implementeze anul acesta. Memoriul a obținut autorizația de mediu în luna decembrie 2016, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
Astfel, conform memoriului depus spre autorizare, amenajarea se va realiza pe străzile Şcolii, Bisericii, Lăstunului, Ioan Stanei, Morii. Acestea vor fi amenajate astfel încât circulația pe acestea să se desfășoare în condiții de siguranță, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare cu privire la traficul rutier. Se va amenaja partea carosabilă conform standardelor şi normativelor în actuale, respectând totodată avizele şi acordurile obținute în acest sens. Drumurile se vor asfalta, asigurându-se un sistem rutier conform expertizei tehnice efectuate.
Proiectul prevede realizarea de șanțuri trapezoidale pentru scurgerea apei, peste aceste șanțuri fiind construite traversări din tuburi riflate (PEID) care vor asigura accesul în curțile riveranilor. La intersecțiile străzilor se vor prevedea tuburi riflate pentru asigurarea continuității șanțurilor şi a scurgerii apelor pluviale.
Obiectivul general al proiectului îl constituie asigurarea desfășurării circulației rutiere şi pietonale în condiții de siguranță şi confort pe tot parcursul anului, prevenirea afectării riveranilor de apele meteorice căzute pe suprafața drumurilor şi dezvoltarea turismului în zona prin asigurarea unor căi de acces moderne la spațiile de cazare, la obiectivele din zonă, la instituțiile publice.
”Modernizarea străzilor din localitate este proiectul meu de suflet. Îmi doresc tare mult acest lucru şi nu voi renunța până ce nu văd toate drumurile asfaltate”, declara în urmă cu ceva timp primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top