Exclusiv

EXCLUSIV: PSD-istul Dumitrache NU MAI VREA SĂ CUMPERE bucata de „plajă” care a aprins spiritele la Constanța | VIDEO

Răsturnare de situație în scandalul politic al momentului, pe litoral. Surse din PSD Constanța au declarat pentru publicația Dezvăluiri că președintele organizației municipale a partidului, Ion Dumitrache, nu mai este interesat să cumpere terenul din Mamaia, care a născut o dezbatere aprinsă în mediul politic.

E vorba de un teren în suprafață de 854 mp, situat în stațiunea Mamaia, proprietatea privată a municipiului Constanța, teren pe care este amplasat un restaurant deținut de SC Marina&Santis SRL (firma lui Dumitrache). Această firmă are drept de preempțiune asupra terenului, conform legii și a cerut recent Primăriei să i-l vândă.

Solicitarea a primit votul pozitiv al consilierilor PNL și PSD, dar a stârnit furia celor din USR, care au acuzat încălcarea legii. Motivele invocate au fost că terenul respectiv ar fi pe plajă și că dreptul de preempțiune al deținătoarei se referă doar la o parte din cei 854 mp solicitați.

În replică, reprezentanții Primăriei Constanța spun că tot demersul este unul perfect legal, terenul respectiv nu este plajă, fiind deținut în administrare încă din 1992 de către o societate comercială cu capital de stat, SC Mamaia SA. Aceasta l-a vândut către SC Aurora Tour 94 SRL, care l-a deținut până la vânzarea către SC Marina Santis SRL.

Pentru a oferi o imagine mai clară asupra acestei dispute, am stat de vorbă cu deputatul USR Ion Stelian.

Mai jos puteți asculta punctul de vedere al Primăriei Constanța, transmis de Biroul de presă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top