Actualitate

Viceprimarul din Costinești îi dă replica ministrului Turismului: „Sunteți pus să ne ajutați, nu să ne denigrați, fiți alături de locuitorii și investitorii de bună credință”

Daniel Cadariu a făcut o vizită prin stațiunile de pe litoral înainte de începerea sezonului estival, așa cum îi șade bine unui ministru al Turismului. În această vizită, Cadariu a trecut și pe la Costinești, probabil pentru prima dată în viață, căci altfel nu putem înțelege declarațiile bizare de după această vizită. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a descoperit starea de paragină în care se află unele dintre activele BTT, în prezent în administrarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Cu toate că problema aceasta este veche și ar fi trebui să își găsească până acum rezolvare printr-o decizie guvernamentală, Cadariu a criticat aspru întreaga stațiune Costinești, de parcă peste tot ar fi ruine și paragină.

Am dorit să aflăm opinia cuiva implicat în administrația locală din Costinești și l-am ales pe viceprimarul liberal Gheorghe Mechenici.

„Am urmărit cu stupoare declaraţiile domnului ministru Cadariu despre Costineşti şi le consider exagerate. Nu este corect să generalizezi în acest mod şi să lași să se înțeleagă că la Costineşti este peste tot o ruină şi că lucrurile nu merg bine. Problemele semnalate de domnul ministru ar trebui să îşi găsească rezolvare prin ministerele guvernului, căci imaginile prezentate sunt de la BTT şi o porțiune de faleză naturală care stă să cadă și care este a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL – n.red), instituție subordonată Ministerului Mediului”, a declarat Gheorghe Mechenici pentru Dezvăluiri.

Soluții pentru problemele semnalate de Cadariu

Mechenici are și soluții pentru remedierea problemelor semnalate. Viceprimarul comunei Costinești cere trecerea aleilor şi parcărilor din BTT în administrarea Primăriei Costineşti, pentru a se putea face investiţii în infrastructură. Şi infrastructrura de utilităţi (canalizare, apă, energie electrică) este deja subdimensionată și ar trebui refăcută.

O altă soluție este ca BTT să recunoască investițiile făcute de agenții economici ce iau în chirire imobile și să prelungească termenele acestor contracte. Astfel, investitorii ar fi încurajați să facă investiții.

Sunt de acord cu domnul ministru, legat de lipsa de implicare a primarului nostru în unele chestiuni”

„Dacă aceste contracte s-ar încheia pe perioade mai lungi, iar investițiile ar fi recunoscute de BTT, am putea și noi să le cerem agenților economici ce închiriază imobile să respecte anumite norme urbanistice, demne de o stațiune turistică de interes național.

Nu zic că nu sunt unele probleme și la noi, administrația locală, și sunt de acord cu domnul ministru legat de lipsa de implicare a primarului nostru în unele chestiuni”, a adăugat viceprimarul din Costinești.

Ce ar putea să facă pentru Costinești miniștrii guvernului, în loc să denigreze întreaga stațiune

„Sunteți pus să ne ajutați, nu să ne denigrați, iar astfel de afirmații trag în jos o comunitate de investitori de bună credință, care și-au investit munca de o viață într-o afacere, unii dintre ei au rate la bănci”, i-a transmis Mechenici lui Cadariu.

Mai mult decât atât, viceprimarul liberal știe și cum ar putea ajuta Guvernul României la rezolvarea unor probleme cu adevărat stringente pentru comunitatea din Costinești:

– Să urgenteze construirea sensului giratoriu de pe DN 39, la intrarea în Costinești (Ministerul Transpoturilor).

– Să se găsească o soluție pentru unitatea militară 02051 din Schitu, care este într-o stare avansată de degradare și este o pată neagră a stațiunii (Ministerul Apărării).

– Să se găsească o soluție pentru groapa de gunoi, care nu are ce căuta într-o stațiune de interes național (Ministerul Mediului).

– Să se refacă faleza naturală, care mai are puțin și se prăbușește (Ministerul Mediului, prin ABADL).

– Să urgenteze lărgirea plajei din Costinești, care este deja subdimensionată față de numărul de locuri de cazare (Ministerul Mediului).

Apel către primar și Consiliul Local să lase deoparte disputele politice și să facă front comun

„Voi fi tot timpul alături de cătățenii și investitorii din Costinești și Schitu și îi asigur că nu se va ajunge niciodată să ni se ridice statutul de stațiune turistică de interes național, așa cum s-a vehiculat în ultimele zile. Costinești înseamnă distracție, viață de noapte, concerte, restaurante cu specific românesc sau internațional, unități de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele

De altfel, noi facem tot ce ne stă în putință pentru a atrage cât mai mulți turiști la Costinești, turiști care să cheltuiască bani în comunitate și să plece cu amintiri minunate de la noi.

Spre exemplu, sezonul turistic va debuta în forță cu două evenimente, <Beach, Please Festival> (cel mai mare festival urban din România, ce va aduce aici 50.000 de turiști) și deja tradiționalul festival <May, Be Rock>, organizat de clubul White Horse.

Solicit primarului și Consiliului Local să lase la o parte disputele politice, să fim uniți și să facem front comun în fața oricărei încercări de denigrare a comunității noastre”, a încheiat Gheorghe Mechenici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top