Actualitate

Elevii comunei Istria vor beneficia de noi echipamente IT

Guvernul României a venit în sprijinul administrațiilor locale pentru a le ajuta să doteze instituțiile de învățământ cu echipamente IT necesare, mai ales, în contextul pandemiei cu care se confruntă întreg mapamondul.

În acest sens, Primăria comunei Istria a depus proiectul „Achiziție de echipamente IT mobile pentru uz școlar” în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 – Axa prioritară 2 Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-educație, E-incluziune, E-sănătate și E-cultură – Secțiunea E-educație.

Proiectul prezentat presupune achiziționarea de 218 tablete, 18 table inteligente, 5 camere web video-conferință și 18 calculatoare. Valoarea investiției este de 554.356,84 lei. El vine în completarea celor 110 tablete achiziționate de administrația locală și puse la dispoziția școlarilor. Astfel, prin implementarea noului proiect, primarul Mihai Ionescu reușește să ofere fiecărui elev dintre cei 330 de pe raza comunei, posibilitatea de a avea o tabletă. Urmează procedura semnării contractului de finanțare și a achiziției publice a echipamentelor.

Finanțarea se acordă în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz școlar, echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor. Pentru decontarea ulterioară a cheltuielilor cu abonamentul lunar la internet pentru o perioadă de minimum 24 luni, va trebui să fie îndeplinită condiția ca această componentă să fi fost inclusă în procedura de achiziție publică a tabletelor.

Cheltuielile care depășesc echivalentul în lei a contravalorii de 200 euro a echipamentelor electronice IT de tip tablete pentru uz școlar, vor fi considerate cheltuieli neeligibile și se vor suporta de către beneficiar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top