Actualitate

Echipamente medicale, de peste 1,9 milioane de lei, au intrat în dotarea Spitalului orășenesc Hârșova

Primele echipamente medicale, de ultimă generație, au intrat în dotarea Spitalului orășenesc Hârșova. Ele vor deservi cabinetele medicale din ambulatoriu integrat al spitalului.

Concret, unitatea sanitară a primit:

 • echograf doppler color cu 2 sonde – cabinet chirurgie generală;
  • echograf doppler color cu 3 sonde – cabinet medicină internă;
  • echograf doppler color cu 3 sonde – cabinet pediatrie;
  • echograf doppler color cu 3 sonde – cabinet urologie;
  • echograf doppler color cu 4 sonde – cabinet obstetrică-ginecologie;
  • echograf doppler color cu 3 sonde – cabinet cardiologie;
  • echograf doppler portabil vascular cu cărucior neurologie.

Totul a fost posibil datorită implementării de către primăria Hârșova a proiectului „dotarea infrastructurii ambulatoriului Spitalului orășenesc Hârșova” în cadrul P.O.R. 2014-2020, Axa prioritară 8-„Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – „Investiții în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități.”

Obiectivul Specific al proiectului vizează creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Valoarea totală a echipamentelor recepționate este de 1.915.349 lei fără TVA (valoarea totală a contractului fiind de 4.690.000 lei, la care se adaugă TVA).

„Proiectul propune dotarea cabinetelor de specialitate din cadrul ambulatoriului cu aparatură medicală de înaltă performanță în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților, aferente următoarelor secții/specializări: neurologie, oftalmologie, ORL, pediatrie, obstetrică-ginecologie, cardiologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie, medicină internă și urologie. Valoarea totală estimată a proiectului este în cuantum de 5.922.587,76 lei (inclusiv TVA)”, se arată în documentația proiectului.

Odată cu anunțul sosrii echipamentelor medicale, Spitalul Hârșova a publicat lista medicilor rezidenți care urmează să se alăture echipei de specialiști ai spitalului: dr. Abdulachim Edwin (chirurgie), dr. Cicina Oana-Diana (pediatrie), dr. Cristu Alexandra-Raluca (cardiologie), dr. Grigore Elena (medicină internă), dr. Ilie Remus-Vasile (urologie), dr. Moldoveanu Badea-Andreea (obstetrică-ginecologie), dr. Mustafa Genghiz (ortopedie-traumatologie), dr. Reșid Unal (oftalmologie), dr. Savcencu Alexandra (neurologie). Le urăm succes în noul an, reamintindu-le că îi așteptăm să se alăture fizic echipei Spitalului Orășenesc Hârșova la finalul perioadei de rezidențiat. Ne pregătim pentru venirea dumneavoastră”, este mesajul colegilor lor de la Hârșova.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top