Fără categorie

Dumitru Chiru: Primăria Lumina a împrumutat bani de la CJC

Este lămurirea pe care primarul localităţii Lumina, Dumitru Chiru, vrea să o transmită celor ofuscaţi de faptul că administraţia locală condusă de acesta a primit cea mai mare sumă din cota de 22% din impozitul pe venit: 2.977.534,20 RON. Faptul că banii au fost împărţiţi de către Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) numai între şase primării cu edili PSD, a stârnit un val de revoltă în rândul celorlalţi primari, lăsaţi cu ochii în soare. Comuna Lumina a primit cei aproape trei milioane de lei pentru execuţia de lucrãri în cadrul Programului privind reabilitarea şi extinderea structurii de apã şi canalizare menajerã, derulat cu fonduri de la Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile.

Un articol de Andreea PAVEL


Şi pentru ca discuţiile pe marginea corectitudinii sau incorectitudinii alocării banilor să nu mai existe, Dumitru Chiru a explicat nemulţumiţilor care este forma prin care aceşti bani au ajuns de la CJC la bugetul Primăriei Lumina: “Aceasta este o formã de creditare, numai cã nu am luat banii de la bancã, i-am luat de la Consiliul Judeţean, care şi-a constituit şi fond de co-finanţare a proiectelor cu finanţare europeanã. Comuna Lumina are de primit de la Ministerul Mediului 80 de miliarde de lei vechi pe anul acesta, pe care nu i-a primit pânã acum. Dacã nu împrumutam aceşti bani eram în pericolul de a stopa lucrarea, ceea ce nu ne permitem pentru cã ar însemna ca fierul pe care l-am împãmântat la staţiile de pompare pe care le construim sã rugineascã. Ar însemna cã se alege praful de banii investiţi pânã acum”, a declarat primarul comunei Lumina pentru jurnaliştii constănţeni. Valoarea totală la care se ridică investiţia depăşeşte 15 milioane de RON, fără TVA.

“Farmecul Muzicii”, fără nici un ban de la buget

Aceasta este denumirea sub care s-a desfăşurat, în cadrul Căminului Cultural, a treia ediţie a Festivalului pentru Copii şi Tineret organizat de Primăria şi Consiliul local Lumina, care a reuşit să strângă în 2010, peste 80 de participanţi din toată ţara. Evenimentul a fost organizat pe patru categorii de vârstă: 5-9 ani, 10-13 ani, 13-15 ani şi 15-25 de ani. Juriul a fost condus de cântăreţul Mihai Trăistariu, iar pentru fiecare categorie de vârstă s-au oferit premiile I, II şi III şi marele trofeu. Festivalul a fost finanţat datorită sponsorilor, nefiind cheltuit nici măcar un leu din bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top