Guvernul României

Dragomir şi PNL au inventat o lege pentru a-şi putea ascunde averile

Una din cele mai mari bătăi de cap ale unui parlamentar care a stat patru ani la Putere este cum să îşi ascundă cât mai bine averea dobândită în timpul mandatului. Pus să semneze declaraţia de avere, el încearca să „scape” de banii şi de casele deţinute, trecându-le pe numele nepoţilor şi verilor mai îndepărtaţi. Această metodă are o parte proastă – Statul te pune să plăteşti zeci de milioane de lei, chiar şi dacă îţi vinzi casa unui unchi, la preţul de 1 Leu. Ca să scape de plata acestor taxe, un grup de parlamentari PNL, avându-l la loc de seamă pe Gheorghe Dragomir, a făcut o lege prin care genul acesta de „transferuri de avere” să nu coste nimic. Deşi s-a constatat că legea nu foloseşte nici unuia dintre românii de rând care i-au trimis în Parlament, Dragomir şi gaşca sa liberală au reuşit să obţină aprobarea legii, iar acum aşteaptă liniştiţi promulgarea ei, pentru a-şi putea trece, gratis, terenurile pe numele verilor şi nepoţilor.

Un articol de Răzvan PETRE

Dragomir se face ca moare de grija agricultorilor

În Expunerea de motive semnată de Dragomir, se spune că în ţara noastră sunt foarte mulţi bătrâni care au pământ. Aceste persoane în vârstă au fii şi nepoţi care ar putea obţine bani de la UE, cu care să lucreze pământul, dar (vezi Doamne!) nu pot să facă acest lucru, pentru că Titlurile de proprietate nu sunt pe numele lor. Prin urmare, deputatul Dragomir vine cu soluţia salvatoare: Agricultorii bătrâni să îşi transfere terenurile pe numele rudelor mai tinere, care să se ocupe de cultivarea pământului.

Acest motiv, în aparenţă generos, este unul cât se poate de mincinos. Asta pentru că şi un ţăran de 80 de ani poate obţine bani de la bancă sau de la UE, atâta timp cât este în stare să semneze o cerere.

Minciuna lui Dragomir are picioare scurte

 

După ce s-au dat de ceasul mortii că le pasă de agricultori, peneliştii lui Dragomir au pus pe masa Parlamentului legea. Funcţionarii care au luat legea la puricat au constatat, însă, că în ea nu era deloc vorba despre agricultori. Nu se mai vorbea deloc despre bătrânii care nu pot să ia bani de la UE, nici măcar despre terenuri agricole nu se mai vorbea. În locul lor, în lege scrie doar „terenuri” – adică orice fel de suprafaţă de pământ, fie că e pe câmp, pe o stradă din Constanţa, sau pe malul mării, aşa cum sunt terenurile multor liberali constănţeni. Asta înseamnă că peneliştii care susţineau legea puteau să îşi treacă pe numele nepoţilor, gratuit, terenurile obţinute cât au fost la Putere, fără a plăti măcar un leu. Această aberaţie a fost atât de exagerată, încât până şi liberalii din Guvern l-au tras de mânecă pe Dragomir, avizând negativ proiectul de lege.

Legea lui Dragomir – o lege pentru cei puţini şi şmecheri

În faza de proiect, această lege aberantă a ajuns pe masa mai multor funcţionari. Toţi aceştia au avizat negativ scorneala lui Dragomir, pe motiv că agricultorii de rând nu au nevoie de această lege. Ba, mai mult, ei au sesizat şi faptul că semnatarii legii una zic şi alta fac, atunci când se folosesc de agricultori pentru a permite, de fapt, un fel de alba-neagra cu proprietăţi imobiliare.

Ajuns pe masa Guvernului, proiectul de lege a primit aviz negativ, pe motiv că legea lui Dragomir nu ajută cu nimic ţăranii. Întrucât legea mirosea de la o poştă a şmen cu terenuri, Tăriceanu a refuzat să îşi asume responsabilitatea. În textul trimis de Guvern scrie, negru pe alb, că această lege este „lipsită de utilitate”. Nu de aceeaşi părere au fost şi liberalii din jurul lui Dragomir, care au mers mai departe. Chiar dacă legea nu îi ajuta cu nimic pe agricultori, ea îi putea ajuta pe ei să îşi plaseze terenurile, gratuit, pe numele unor veri.

RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas

Legea pentru „ascunderea” terenurilor – trecută pe uşa din dos

Deşi a primit avize negative de la toţi funcţionarii care s-au uitat pe lege, grupul de liberali strânşi în jurul lui Dragomir i-a dat înainte. Proiectul a fost respins de Comisia juridică şi de Comisia pentru drepturile omului, dar a ajuns la vot în Senat. Senatorii s-au ferit să se mânjească pe mâini, şi au respins iniţiativa lui Dragomir. Supăraţi dar hotărâţi pe treabă, ei au mers mai departe. Au mers cu legea la Camera Deputaţilor, unde au plimbat-o pe la toate comisiile care aveau sau nu aveau treabă cu ea. În fieful lui Gheorghe Dragomir de la Camera Deputaţilor, proiectul a obţinut note de trecere, inclusiv de la Comisia de Buget, în care Dragomir este membru de seamă. Coafat şi aranjat, proiectul a fost pus pe ordinea de zi şi adoptat, în ciuda faptului că toţi oamenii cu scaun la cap au zis despre el că e total aiurea.

Dragomir vă promite liberali mai curaţi, mai uscaţi

Poate că această lege strâmbă nu ar fi fost făcută niciodată, dacă autorii ei ar fi putut să îşi treacă averile pe numele copiilor sau soţiilor. Dar, aşa cum e moda la liberali, şi aceştia au funcţii publice, deci au obligaţia să îşi declare averile. Este şi cazul deputatului Gheorghe Dragomir, a cărui nevastă lucrează în cadrul Direcţiei de finanţe Publice Constanţa.

Aşadar, avem acum o lege care este inutilă cetăţenilor de rând. O lege care e făcută în numele fiilor de agricultori, dar care permite trecerea terenurilor în proprietatea rudelor de gradul I-IV ai oricărui individ. O lege care le dă voie deputaţilor gen Gheorghe Dragomir să îşi treacă terenurile pe numele unor mătuşi de care nu aţi auzit niciodată. Deocamdată, legea a fost respinsă de preşedinte, care a cosntatat, ca şi Senatul şi Guvernul României, că este vorba de o aberaţie. Dar, dacă Dragomir şi colegii săi liberali vor reuşi să treacă şi acest hop, legea va fi promulgată, iar ei vor putea să îşi ascundă terenurile, după care să vină în faţa alegătorilor şi să spună că sunt mai săraci decât călugării din mănăstire.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top