Consiliul European

Dom’ primar, e campanie! Tu nu te-nsori?

Pe drum spre muncă, la intersecţia unde şade-n vale un mall „mititel”, o fetiţă îmi întinde un cartonaş cu îndemnul „Hai România!”. Fotbal… îmi spun în minte. În staţie, aşteptând 102-ul care parcă nu mai avea chef să apară mă uit cu atenţie pe bileţel. Stupoare! Nu e fotbal, e Oprescu! „Sorin Oprescu şi Iris. În cel mai mare concert pentru români şi România. Hai Constanţa!”. Wtf?! De unde până unde, de când până când? Vine autobuzul, mă urc şi observ o doamnă coafată, îmbrăcată foarte luxos care îşi scărpina ceafa cu un flyer ca al meu. Nu ştiu de ce dar stimabila mă face să mă gândesc la nevestele candidaţilor. Cum, Doamne, iartă-mă, îi suportă în campaniile electorale? Pentru Oprescu, Geoană, Crin, chiar şi pentru Băsescu, apropierea alegerilor cred că se manifestă la fel ca sindromul premenstrual la femei. Pentru Vadim şi Becali, în schimb, nu e nici o diferenţă: PMS-ul e la ordinea zilei.

Un articol de Andreea Pavel

Pe soţia lui Băsescu am asemănat-o mereu cu Hilary Clinton. Finuţă, cuminţică, deux-pieces, coafată, manierată, cu acelaşi zâmbet cald şi înţelegător. Sigur, după ce Băsescu nu va mai fi preşedinte, viitoarea fostă primă doamnă a României nu va urma traseul lui Clinton. Probabil se va retrage undeva la ţară. Băsescu are o bilă albă la imagine, de pe urma ei. Soţia lui Geoana e armâncă. Asta poate spune multe despre ea: face pite, piperchi (gogoşari copţi, să le spunem aşa), are mulţi invitaţi la petrecerile familiei. Ca o armâncă ce vine din familie bună are şi afaceri. Spre deosebire de doamna Băsescu, ea îşi va ajuta soţul în campanie. A şi declarat că va împărţi flyere pentru Geoană.
Soţia lui Crin… ar trebui să fie în lună de miere, nu de campanie, dar asta e, şi-a făcut-o cu mâna ei. Dacă va exista un al doilea tur pentru Antonescu probabil o să-şi ia o zi liberă. Este euro parlamentar liberal şi deşi era iubita lui Crin de mult timp, a devenit soţia candidatului PNL cu puţin timp înainte de campanie. Nu de alta, dar sloganul lui Crin e „România bunului simţ”. Sau nu? Vadim şi Becali sunt familişti convinşi, nevestele lor apar doar la biserică, de Paşte, sau Crăciun, sau la vizitele din pârnaie. În rest, femei de casă. Soţia lui Oprescu… dar vai, Oprescu e divorţat. A început campania de câteva zile şi încă nu şi-a pus pirostriile, ori mă înşel? El nu se însoară? El n-are o femeie puternică în spate? Sau are mai multe? Sau nu e femeie? Dacă era şi el însurat nu mai venea la concerte cu rockăraşi, să agaţe voturi de la pletoşi cu motoare pe care oricum cred că nu-i suportă. Probabil ştie că ăştia nu prea ies la vot, mai ales dacă e duminică, şi ce s-o fi gândit…. să-l aducă pe covalescentul Minculescu „în cel mai mare concert din România” şi unde mai pui că e şi intrare liberă şi să dea din plete (dar nici măcar asta nu are) lângă puştime. Nu-i şădea mai bine să împartă flyere cu soţioara, ori să danseze o sârbă, o ţigănească, să se pupe cu lumea, sau să-şi lanseze candidatura la braţul nevestii? Nu, se pare că Oprescu vrea să pozeze în eternul roackăr burlac şi să-şi piardă nopţile prin turnee, fie ele şi electorale. Dacă aş fi consilierul lui de imagine l-aş sfătui să-şi ia o cămaşă imprimată cu frunze de marijuana, să caute nişte ochelari gen Bob Dylan, să-şi tragă un blug jerpelit pe el şi să se-nsoare cu o puştoaică apoi să spună că pleacă pe un chopper în luna de miere undeva prin Africa şi că lasă campania în voia Domnului. Şi-atunci tot tacâmul ar fi complet. Dar aşa… un concert la Casa de Cultură şi nişte flyere împărţite de fetiţe prin intersecţii?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top