Actualitate

Devizul proiectului construirii Centrului Social a fost revizuit de Consiliul Local al comunei Cerna

Aleșii locali ai comunei Cerna, județul Tulcea, au dezbătut recent proiectul privind revizuirea devizului investiției ”Construire centru social P+1E în Comuna Cerna”, proiect pe care l-au și aprobat. De asemenea, au aprobat și revizuirea bugetului aferent acestei investiții, precum și cheltuielile neeligibile.

Totodată, la începutul lunii ianuarie, Primăria Cerna a publicat pe SEAP anunțul privind execuția lucrărilor pentru obiectivul Centru Social. Proiectul constă în construirea unei clădiri cu destinația Centru social, cu regim de înălțime P+1. Centrul social include atât de un centru de zi pentru tineri (având ca scop dezvoltarea deprinderilor de viață independentă) cât și un centru de zi pentru vârstnici.

Valoarea estimată a proiectului este de peste un milion de lei, fără TVA.

Investiția este o oportunitate oferită de Strategia de Dezvoltare Locală a Teritoriului GAL Munții Măcinului – Dunărea Veche.  „Înființarea unui Centru Social își propune să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială a persoanelor aflate în dificultate sau risc și creșterea calității vieții acestora, facilitarea accesului la servicii sociale variate, performante, accesibile grupurilor vulnerabile și marginalizate din teritoriul Munții Măcinului – Dunărea Veche și promovarea participării grupurilor vulnerabile la viața socială și cultivarea relațiilor interumane, în concordanță cu obiectivele Strategiei de dezvoltare și planul de acțiune participativ privind realizarea direcțiilor strategice ale Comunei Cerna”, se arată în preambulul hotărârii de Consiliu Local.

Investiția este necesară deoarece în prezent Cerna nu dispune de un loc cu caracter social, pentru ajutorarea membrilor comunei. Prin urmare, construirea unui astfel de centru social este necesară și vitală pentru bunăstarea comunei, dezvoltarea armonioasa a acesteia și a cetățenilor săi.

Proiectul va contribui, prin activitățile propuse, la dezvoltarea infrastructurii sociale, ce va deservi nevoile legate de asistența medicală comunitară, nevoile sociale ale tinerilor defavorizați, persoanelor vârstnice și a celor cu risc crescut de excludere socială și comunitară.

Numărul de beneficiari ai infrastructurii sociale create prin Proiect este de minimum 50.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top