Energie si dolari

Desteapta-te, române, din varza de Bruxelles!

Pe locul întâi, cu cel mai bun detergent de spalat creierii si icrele, România, acum si în varianta europeana! Dupa 50 de ani în care s-o tot împartit norocul în conacul U.E., vine si românul obosit de pe câmpul de lupta ( euro pean, cum altfel?) si bate la poarta domnisoarei uniuni. Si dezamagire: iese gâfâind o târfulita obeza! Unde-i prospatura promisa?! De-i sar capacele românasului si da cu basca de pamânt! Unde-i puicuta aia frageda si tinerica, ca o feciorica? Pai, da! Desteapta-te, române, din varza de Bruxelles! Ca dupa ce-au tavalit-o 20 de natii, ne vine si noua rândul sa-i ridicam oleaca fustele.

Un articol de Andreea PAVEL

Si daca pâna nu demult eram amenintati de viitorii Dumnezei ca la urmatorul pas gresit ne iau pensionara si nu se mai joaca cu noi, acum mi-e foarte clar ca totul e, de fapt, un simplu si trist joc de mâna. Nicidecum o hora saltareata în familie. Asta pentru ca, pe zi ce trece, aflam din ce în ce mai multe reguli europene care nu fac altceva decât sa omoare traditiile românesti! Ignatul este primul si poate cel mai important obicei românesc ce va disparea complet în câtiva ani: omul nu mai are voie nici sa-si înjunghie porcul, nici sa-i faca vestita “pomana”, pentru ca mai nou: lucrurile astea aduc microbi si e musai sa-l injectezi. Si s-a mai spalat un creier… Apoi, celebra licoare dupa care se dau în vânt occidentalii, tuiculita fara chimicale, se va fi evaporat si ea tot odata cu mama Europa, pentru ca… nu e buna! Ca sa nu mai spunem de secretele si traditia ardelenilor legate de preparatul brânzeturilor: adevarate mistere culinare românesti care, culmea, par sa puna în pericol sanatatea oamenilor! E adevarat ca niciuna dintre aceste noi interdictii n-a facut vreo victima de 2000 de ani încoace, dar europeni fiind, automat suntem mai sceptici, mai paranoici, mai morcovisti. Ce e foarte enervant, însa, ramâne faptul ca ibericii omoara în continuare taurii în timpul coridelor, în aceeasi maniera sângeroasa si dura, din simpla distractie, ca cehii continua sa prepare acelasi gulas tiganesc pe care-l lasa la “dospit” peste noapte, desi U.E. interzice servirea mâncarurilor dupa mai mult de trei ore de la preparare, ca scotienii îsi vor lasa în continuare carnea la afumat trei saptamâni. Dar ce am uitat noi când ne-am enervat e ca întotdeauna am fost farasul cu care “fratii” mai mari strângeau firmiturile dupa ce terminau a se înfrupta din bunatati. De-aia avem acum nevoie de autorizatii, declaratii, rugaminti si aprobari: sa apucam macar resturile care ne lasa gura apa! Traiesti în România si daca nici porcul nu-l mai poti taia, atunci… tai-o tu!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top