Consiliul European

Despre relatii

O relatie te poate îmbatrâni. Te poate obosi îngrozitor. O relatie se construieste în timp. Si, de cele mai multe ori, terminam de construit de-abia când relatia se sfârseste. Ori o lasam neterminata, ori o îngropam în iluzia ca am împlinit-o. Si atunci relatia respectiva devine o scuza, un motiv si un etalon, în raport cu care nici unul din cei doi parteneri nu poate iesi pe +. Prin comparatie cu relatia în sine, justificari de genul „l-a pus dracul”, sau „asta a fost soarta”, palesc. Neaparat, unul, celalalt, sau amândoi au fost de vina. Relatia de afaceri, de prietenie, sau de dragoste devine, brusc, un bagaj prea greu de dus, chiar împreuna, iar toate lucrurile care îi tineau împreuna pe parteneri devin subiect de disputa si repros.
Moare Alianta. Si nu ducem lipsa de bocitoare.

Un articol de RÃZVAN PETRE

România are o rezerva impresionanta de intelectuali elitisti, socialisti ratati, care vad în Alianta amanta sexy si întelegatoare, care sa ia locul nevestei grase si ignorante, întruchipata de PSD. Si, cred ca stie toata lumea, amanta respectiva este doar un vis, în timp ce nevasta este o realitate concreta, chiar daca o realitate grasa si ignoranta. De altfel, Alianta a fost rodul lectiei învatate în 2000, când prostii din PNL si PNT s-au certat, iar Iliescu a câstigat, fara sa fi facut ceva. Principalul motiv pentru care a fost facuta Alianta a fost înfrângerea PSD si câstigarea alegerilor. Pe linia asta principala, ea a murit în noaptea în care Basescu a fost ales. Cei care nu recunosc lucrul acesta nu sunt, în primul rând, sinceri cu ei însisi.
Nu are rost sa ne bagam în jocul meschin al reprosurilor si pretextelor. Ca Base e de vina, ca e scandalagiu si dominator, ca Tariceanu e slab si influentabil. Asemenea acuze stupide denatureaza virtutile politicii, si o transforma într-un joc demn de scârba. Sa-i lasam pe Basescu, Tariceanu si politrucii de sub fustele lor sa arunce cu rahat. Avem datoria de a fi întelepti, pentru ca noi avem puterea de a alege – dreptul de vot. Iar puterea reclama responsabilitate.
Politicienii nostri o sa se puna pe treaba în ziua în care electoratul o sa se maturizeze; si o sa priceapa ca partidele politice din România sunt gasti, grupate în jurul unui lider, pentru care dogmele si doctrinele sunt motive sfinte, în numele carora se fac orgii. Coagularea stângii, sau a dreptei politice sunt minciuni pentru copii idealisti. Si din punctul acesta de vedere, Alianta s-a ratat din start. Care coagulare a fortelor de dreapta? Autentificarea prin guvernare a casatoriei Aliantei a fost facuta prin cooptarea a doi amanti – PUR si UDMR – doua curve care se culca cu oricine, atâta timp cât li se dau diamante si sunt plimbate prin lume în caruta guvernului.
A fost spart sediul PNL Bucuresti. Au venit de la laboratorul criminalistic, de la Politie. Pe cladirea PNL statea scris „Dreptate si Adevar”. Pe masina politiei – „Siguranta si încredere” – noul brand inventat de MAI. N-ar fi stricat sa faca schimb de sloganuri. În zadar cuvinte mari si idealuri de fatada. Daca nu ai încredere în partenerul tau si nu ai siguranta ca mâine nu te vei trezi singur, nu ai o relatie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top