Politic

Deputatul Istvan Antal: Aderarea României la Schengen, un pas pentru eliminarea dublului standard

Parlamentarul constănţean salută şi susţine declaraţia deputatului european Iuliu Winkler, conform căreia aderarea României la Schengen este o prioritate.

UDMR sprijină aderarea României la spațiul Schengen. Sperăm că acest obiectiv se va realiza pentru că este în interesul comunității noastre, al întregii țări, dar și pentru UE. Așa poate începe procesul de eliminare a dublului standard aplicat de Europa de Vest față de state membre estice. Pentru comunitatea noastră și pentru UDMR, aderarea la spațiul Schengen este o prioritate, reprezentând și un obiectiv important din punct de vedere al dezvoltării economice. De la aderare, România preia pentru prima dată președinția UE. (…) Marea întrebare este însă dacă se va putea realiza aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Iuliu Winkler la Strasbourg.

Europarlamentarul a arătat că integrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație a fost amânată, timp de 8 ani, din motive nejustificate, exprimându-și speranța că, în următoarele 6 luni, România va reuși aderarea la Schengen, care ar însemna un succes politic relevant.

To Top