Politic

Deputatul George Șișcu, despre propunerea PNL de impozitare progresivă a pensiilor speciale

Deputatul liberal consideră că amendamentul PNL privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95% este o variantă mai bună decât propunerile altor actori politici, pentru că reprezintă calea cea mai scurtă și mai rapidă și nu intră în conflict constituțional cu alte decizii ale CCR. Șișcu consideră că dacă nu va fi blocat de alte partide, acest amendament poate trece în doar câteva zile.

Am propus trei praguri de impozitare și am ales să nu afectăm pensiile militarilor și polițiștilor. Unii întreabă de ce amendament și nu proiect de lege, așa cum încearcă alți actori politici. Proiectul ar putea trena în Parlament, iar traseul ar fi imprevizibil. S-ar pierde timp prețios, iar efortul financiar trebuie făcut acum, nu undeva în viitor, după dezbateri politice lungi și sterile în Parlament.

Amendamentul propus de PNL pentru impozitarea progresivă a pensiilor speciale reprezintă așadar calea cea mai scurtă și mai rapidă.

În plus, suntem în situație de urgență, iar procedura pentru care a optat PNL nu intră în conflict constituțional cu alte decizii ale CCR.

Este o hotărâre logică și așteptată de români, pentru că povara financiară trebuie împărțită în aceste vremuri complicate. O primă estimare arată că se vor economisi 200 de milioane de euro anual. Cu acești bani putem face achizițiile medicale atât de necesare pentru spitalele din România.

Amendamentul cu impozitarea pensiilor speciale poate trece rapid, în cel mult câteva zile. Sper ca partidele parlamentare să fie responsabile și să nu blocheze demersul inițiat de PNL. Avem nevoie de fapte, nu de gâlceavă politică. E momentul să uităm de campanii electorale și să ne concentrăm cu toții pe ceea ce avem de făcut acum, într-o perioadă în care trebuie să dovedim împreună maturitate și responsabilitate, a transmis deputatul tulcean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top