Politic

Deputatul George Șișcu aduce vestea triumfului proiectului „Călăuzele Apelor” la premiile European Heritage Award 2023

Deputatul George Șișcu afirmă cu mândrie că proiectul „Călăuzele Apelor” (Pathfinders of the Waters) a fost distins cu prestigiosul premiu European Heritage Award/Europa Nostra Award 2023, la categoria Educație, formare și meșteșug. Inițiativa, care aparține Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, a fost selectată printre cele 30 de proiecte europene câștigătoare de către un juriu format din experți în patrimoniu din întreaga Europă.

George Șișcu subliniază că acest succes meritat este rezultatul eforturilor depuse de întreaga echipă implicate în proiect. Prin intermediul proiectului „Călăuzele Apelor”, copiii din medii diverse au avut oportunitatea de a se implica activ și de a contribui la integrarea culturală. Deputatul evidențiază faptul că această inițiativă reprezintă o realizare importantă pentru Dobrogea și pentru întreaga comunitate din regiune.

„Un proiect născut în Dobrogea, intitulat Călăuzele Apelor (Pathfinders of the Waters), aparținând Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, a fost inclus pe lista câștigătorilor premiului European Heritage Award / Europa Nostra Award 2023 la categoria Educație, formare și meșteșug, fiind premiat alături de alte 29 de proiecte europene selectate de către un juriu format din experți în patrimoniu din întreaga Europă. Este o reușită care merită toată aprecierea și felicitările noastre!
Juriul și-a motivat distincția astfel: „Prin implicarea copiilor ce provin din cinci grupuri etnice, proiectul Călăuzele Apelor (Pathfinders of the Waters) contribuie la integrarea culturală a copiilor din medii diverse. Barca este atât centrul fizic al proiectului, cât și un simbol puternic care ajută la stimularea înțelegerii ecosistemului mai larg al Dunării”.
Inițiativa „Călăuzele Apelor” este realizată de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 și are ca scop principal să ofere oportunități culturale în satele de-a lungul Dunării care au acces limitat la astfel de activități. Prin intermediul sesiunilor de lucru, copiii din Mila 23, Orșova, Drobeta Turnu Severin, Eșelnița, Sfântu Gheorghe, Sulina, Piscu, Chilia Veche și Comana sunt implicați în construirea de canotci și ambarcațiuni tradiționale ale Deltei, explorând astfel apele din împrejurimile lor și învățând despre importanța patrimoniului acvatic.
Premiile Europene pentru Patrimoniu au fost introduse în anul 2002 de către Comisia Europeană și sunt gestionate de Europa Nostra, o organizație care se dedică protejării și promovării patrimoniului cultural și natural european”, a transmis deputatul tulcean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top