Politic

Deputatul Anișoara Radu – Mesaj de Ziua Europei

Deputatul PSD Anișoara Radu a adresat astăzi un mesaj cu ocazia sărbătoririi a 142 de ani de la Proclamarea Independenței de Stat a României, precum și cu ocazia Zilei Europei. Vă redăm mai jos textul mesajului:
„La mulți ani, România și românilor de acasă și din toate colțurile lumii! La mulți ani, Europa!
<Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice… Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie> consemna ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, în documentul care a stat la baza creării Uniunii Europene
Noi, românii, avem astăzi adevărate motive de bucurie și sărbătoare pentru că la 9 Mai 1877 se proclama Independența României, la 9 Mai 1945, Aliații din cel de-al doilea război mondial obțineau Victoria împotriva Germaniei naziste iar la 9 Mai 1950, se punea piatra de temelie a Uniunii Europene.
Uniți în Uniunea Europeană, respectăm diversitatea noastră ca fiind puterea noastră, avem datoria, fiecare dintre noi și împreună să continuăm această nobilă misiune de a menține echilibrul într-o Europă Unită. Suntem mândri că suntem Români în Europa!”.

Actualitate

To Top