Politic

Deputatul Anișoara Radu, interpelare către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Deputatul tulcean Anișoara Radu a trimis luna trecută o interpelare către Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care îi solicită clarificare unei situații cu privire la un teren intravilan pe care se dorește ridicarea unei pensiuni, în comuna Peceneaga. Mai exact, conform spuselor deputatului, Agenţia pentru Protecția Mediului Tulcea (APM) susţine că terenul intravilan nu este amplasat într-o arie protejată, iar Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) susţine că terenul intravilan este în arie protejată.

„În cadrul audienţelor pe care le susține periodic un potențial investitor a adus în discuție o situație mai mult decât neplăcută pentru care nimeni nu are o soluție și mi-am propus să solicit clarificări de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
APM Tulcea susţine că terenul intravilan nu este amplasat într-o arie protejată, iar ANANP susţine că terenul intravilan este în arie protejată, iar din acest motiv construcţia nu ar fi posibilă. Primăria Peceneaga, susține (conform PUG-ului) că amplasamentul în cauză nu se află în arealul Rezervației Peceneaga, ci în intravilanul localității, într-o zonă cu potențial de dezvoltare turistică ce ar aduce beneficii localnicilor și o perspectivă de dezvoltare comunei”,  a declarat Anișoara Radu.

Mai jos redăm textul integral al interpelării:

Stimate domnule Ministru,

În cadrul audientelor pe care le acord periodic am fost informată de un potențial investitor de o situație cel puțin neplăcută și pentru care nu există încă un răspuns clar.

Investitorul în cauză a depus cerere în vederea emiterii avizului necesar obținerii autorizației de construire, pentru o pensiune în comuna Peceneaga din județul Tulcea, la Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea. De asemenea, investitorul a depus la ANANP un memoriu înregistrat cu nr.7226/13.06.2019.

Prin adresa nr.11233/30.07.2019 Agenția din Tulcea a solicitat ANANP clarificarea situației juridice a terenului pe care se dorește a fi construită pensiunea în cauză.
În acest moment cele două agenții nu au un punct de vedere unitar, Agenția din Tulcea susține că terenul intravilan nu este arie protejată, iar ANANP susține că terenul intravilan este arie protejată iar din acest motiv construcția nu ar fi posibilă.

Având în vedere datele menționate vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Terenul intravilan din comuna Peceneaga din județul Tulcea este sau nu arie protejată?
Dacă doar o parte din terenul intravilan se află în aria protejată vă solicit să-mi transmiteți datele cadastrale pentru terenul intravilan aflat în aria protejată.
2. Care sunt posibilitățile legale pentru construirea pensiunii menționate?”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top