Politic

Deputatul Anişoara Radu: Guvernul Orban a aprobat amendamente în defavoarea cetăţenilor români

Deputatul Anişoara Radu atrage atenția asupra unei situații cel puțin bizare. Mai exact, în cadrul şedinţei în care ministrul de Finanţe al României a fost audiat, Florin Cîţu a recunoscut că a aprobat unele amendamente ce nu sunt în interesul cetăţenilor fără să ofere alte explicații.

„În cadrul şedinţei în care domnul Cîţu a fost audiat pentru ocuparea funcţiei de ministru al Finanţelor, din 17 februarie 2020, acesta a prezentat anumite aspecte importante referitoare la adoptarea unor amendamente la Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
Aceste legi au fost adoptate prin asumarea răspunderii, deci nu a existat o dezbatere nici pe legi, nici pe amendamente, fiind aprobate doar amendamentele dorite de Orban şi Cîţu.
Recunosc că am urmărit cu atenţie şi îngrijorare dialogul dintre domnul ministru Cîţu şi doamna deputat Cosette-Paula Chichirău, de la USR.
Redau dialogul din cadrul comisiei:
„Chichirău: – Aţi tocat PSD-ul că face promisiuni electorale, dar mi se pare că aţi implementat cam aceeaşi tactică, că vă e frică să implementaţi soluţii bune pentru România din motive electorale. (…) De exemplu, un amendament pe care USR l-a transmis Guvernului la această asumare pe buget, nu l-aţi luat în calcul. (…)
Cîţu: – (…) Este nedrept să spuneţi că la buget nu au fost aprobate amendamentele dumneavoastră, şi ştim foarte bine că amendamentele USR, în mare parte, au fost aprobate (…) Să ştiţi că unele dintre ele nu au fost în interesul cetăţenilor, le-am aprobat. Nu vreau să intru în detalii acum, dar le-am aprobat.”
Cum, domnul Cîţu a aprobat la buget amendamente ale USR care nu sunt în interesul românilor?
Din acest dialog reies două aspecte:
1. USR a depus amendamente care nu sunt în interesul cetăţenilor români;
2. Guvernul Orban, în frunte cu Cîţu, a aprobat astfel de amendamente în defavoarea cetăţenilor români.
Având în vedere acest dialog halucinant, mă simt nevoită să adresez săptămâna viitoare următoarele întrebări domnului ministru Cîţu:
1. Care au fost amendamentele USR aprobate la Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020?
2. Care dintre aceste amendamente consideraţi că nu sunt în interesul cetăţenilor români?
3. Dacă nu sunt în interesul cetăţenilor români, de ce le-aţi aprobat? V-au ameninţat, şantajat, obligat, forţat?
Sunt foarte interesată de răspunsurile pe care le voi primi de la Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat Anișoara Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top