Actualitate

Primăria Pantelimon investește în viitor. Terenuri gratuite pentru tinerii care vor să-și ridice o casă

Administrația locală a comunei Pantelimon (județul Constanța) a demarat programul de sprijinire a tinerelor familii care doresc să-și ridice o casă. Desigur, sunt câteva condiții pe care aceștia trebuie să le îndeplinească pentru a primi 1.000 de metri pătrați de teren în localitatea Pantelimon de Sus.

„Trebuie să îndeplinească unele condiții, precum vârsta maximă de 35 de ani, domiciliul pe raza comunei Pantelimon, să nu mai fi deținut niciodată un imobil în România și să facă împrejmuirea terenului într-un termen de un an, iar în 5 ani să ridice construcția„, explică primarul Costel Armășescu.

De altfel, edilul este cel care și-a dorit implementarea acestui proiect social, fiind un pas important în încercarea de a stopa fenomenul migrației tinerilor de la sat la oraș.

Până acum, primăria Pantelimon a primit șase cereri pentru teren gratuit, deja pe două loturi s-a început construcția caselor.

„Avem șase familii care au făcut această solicitare de când am lansat programul. Două familii deja au construit pe terenul pus la dispoziție de primărie. În afară de teren, îi ajutăm cu rețeaua de apă și cea de energie electrică. Sunt familii cu copii, care stăteau înainte cu părinții sau cu chirie”, adaugă primarul.

Rețeaua electrică a fost special extinsă pentru zona unde primăria pune la dispoziție aceste terenuri. Chiar la mijlocul lunii februarie s-a realizat extinderea, astfel încât familiile să poată avea energie electrică la momentul construirii locuințelor.

„Comuna Pantelimon, la fel ca alte comune din țară, se confruntă cu un nedorit exod al tinerilor. Ei sunt viitorul comunității noastre și cred că trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a le oferi motive să nu plece sau chiar să revină acasă”, adaugă Costel Armășescu.

Terenul pe care aceste familii își vor ridica locuințele le va rămâne lor, vor deveni proprietari prin decizii ale Consiliului Local al comunei Pantelimon.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top