Politic

Deputatul Anișoara Radu a transmis o interpelare către Ministrul interimar al Muncii

Așa cum declara anterior, deputatul Anișoara Radu a trasmis o întrebare către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în atenţia Ministrului interimar, Victoria Violeta Alexandru. Obiectul întrebării este alocarea bugetară pentru stimularea ocupării forței de muncă.

Redăm mai jos textul integral al întrebării:

„ Stimată doamnă ministru,

În 2018 Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență numărul 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, prin care angajatorii primesc subvenții de la stat dacă angajează anumite categorii de persoane, în vederea stimulării ocupării forței de muncă. Se acordă subvenții pentru angajarea următoarelor categorii de persoane: tineri absolvenți; ucenici pe perioada uceniciei sau a stagiaturii; șomeri peste 45 de ani; șomeri care sunt unici sustinatori ai familiilor monoparentale; șomeri de lungă durată; șomeri care în termen de 5 ani de la angajare îndeplinesc condițiile pentru pensia anticipată/parțială limită de vârstă; tineri cu risc de marginalizare socială (de exemplu, cei cu dizabilități sau cei care provin din sistemul de protecție a copiilor). Proiectul de aprobare al Ordonanței de Urgență se află înscris pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Mai mulți angajatori și angajați mi-au semnalat că nu au mai primit subvenția contractuală de peste cinci luni de zile. De asemenea, angajații și angajatorii sunt plimbați de la o instituție la alta fără să primească un răspuns clar la referitor la problema semnalată. Având în vedere aceste aspecte, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  • Care este suma alocată în bugetul pe 2020 Ministerului Muncii pentru plata acestor subvenții?
  • Când vor ajunge fondurile pentru subvenții la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă?”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top