Politic

Deputat Anișoara Radu: Nu copiii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret

Deputatul tulcean Anișoara Radu a votat în Camera Deputaților proiectul de lege de respingere a Ordonanței de urgență care prevedea amânarea dublării alocaţiei de stat pentru copii. Parlamentarul afirmă că drepturile copiilor trebuie respectate așa cum spune legea și că respinge categoric amânarea dublării alocațiilor.

Am votat în Camera Deputaților, proiectul de lege, de respingere a OUG care prevedea amânarea, pentru data de 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.
Reamintesc faptul că încă din decembrie 2019, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă a PSD care prevedea dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii până în 2 ani şi cei cu handicap.
Nu copiii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret. Alocația este un drept iar toți copii au nevoie de acești bănuți mai mult decât oricând.
Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea am votat pentru respingerea categorică a amânii dublării alocațiilor de către guvernul liberal care refuză să aloce resursele cuvenite. Noi am oferit și soluții acestui guvern, a transmis Anișoara Radu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top