Politic

Deputat Anişoara Radu: Actualul Guvern va disponibiliza un număr mare de angajaţi

Deputatul Anişoara Radu dezbate într-un comunicat de presă disponibilizările propuse de Guvernul Orban şi dezaprobă Hotărârea de Guvern ce prevede comasarea a patru ministere: Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Turismului şi Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„De săptămâna trecută Guvernul Iohannis/Orban a început tăierile, dar nu de taxe sau impozite, ci de angajaţi. După ce au reuşit contraperformanţa să taie fiananţările pentru proiectele aflate în derulare, prin restructurarea guvernului şi comasarea ministerelor, dublată de demiterea tuturor celor cu funcţii de conducere, acum au început şi disponibilizările masive.

Este inacceptabil să blochezi plata burselor pentru etnicii români din Ucraina, care învaţă în limba română, sau să blochezi plăţile pentru proiectele aprobate spre finanţare pentru românii din afara graniţelor, dar acestea sunt primele efecte ale unei reorganizări fără cap şi o dovadă în plus a importanţei pe care o acordă actualii guvernanţi diasporei.
Revenind, însă, avem prima dovadă palpabilă că actualul Guvern va disponibiliza un număr mare de angajaţi.
A apărut în dezbatere publică Hotărârea de Guvern care prevede modul de reorganizare prin comasare al Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Turismului şi Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Toate cele patru ministere aveau în organigramă un număr total de 1.806 angajaţi, exclusiv demnitari şi cabinetele acestora. Conform HG-ului pus în dezbatere publică, noul minister, denumit Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, va avea un număr total de angajaţi de 1.146 plus 49 de posturi pentru demnitari şi cabinetele acestora.
Practic, în prag de iarnă, aşa ca înainte de sărbători, Guvernul Iohannis/Orban disponibilizează 660 de persoane.
Sigur, mai apar câteva probleme de ordin practic, respectiv cum vor fi aceşti angajaţi disponibilizaţi, având în vedere că majoritatea au obţinut locurile prin concurs, cei mai mulţi cu mult înaintea Guvernării PSD?
E o întrebare extrem de serioasă pentru actualul ministru al Economiei, domnul Virgil Popescu: care vor fi criteriile prin care 660 de angajaţi prin concurs vor fi trimişi acasă? Va fi un concurs pentru toţi angajaţii şi cei mai buni vor rămâne sau se va tăia din pix?
Orice variantă vor aplica, oamenii vor contesta concursurile sau pur şi simplu vor da în judecată Guvernul şi vor câştiga, exact cum s-a întâmplat şi în timpul Guvernului Băsescu/Boc.
Presupun că la aceste întrebări importante chiar nu se sinchisesc să răspundă domnii de la guvernare. Chiar dacă angajaţii disponibilizaţi vor câştiga procesele, acest lucru se va întâmpla peste un an sau doi, iar atunci poate nu vor mai fi ei la guvernare.
Până vom afla răspunsul la felul în care vor să facă restructurarea în sistemul administraţiei publice centrale, rămâne un adevăr negat de PNL înainte de preluarea guvernării; urmează concedieri masive, a început sezonul tăierilor, primul lot de 660 se pregăteşte deja să plece acasă.
Mai avem, însă, o şansă la vot ca să schimbăm ceva. Nu o rataţi, votaţi cu inima”, a declarat deputatul tulcean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top