Actualitate

De Ziua Dobrogei, elevii din Năvodari și-au dat mâna într-o Horă a prieteniei

Sute de elevi de la toate unitățile de învățământ din oraș, însoțiți de cadre didactice, părinți ori bunici au luat parte la manifestările culturale organizate cu ocazia Zilei Dobrogei la Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari.

Evenimentul a fost deschis cu prezentarea unei expoziții de costume populare dobrogene organizate de Biblioteca Orășenească și de Casa de Cultură în Sala de Conferințe a instituției publice de cultură unde, sub îndrumarea profesoarei de Istorie Iulia Sandu, elevii au fost încurajați să ducă mai departe bucuria portului costumului tradițional și tradiția ospitalității românești. Cu acest prilej, scriitorul Nicolae Dumitru a oferit Bibliotecii Orășenești o antologie intitulată ”Zâmbetul liric al toamnei”.

Momentele artistice prezentate pe scena Sălii de Spectacole de școala organizatoare ”George Enescu”, de Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” și de Liceul ”Lazăr Edeleanu” s-au încheiat cu o Horă a prieteniei a tuturor elevilor prezenți la evenimentul cultural.

Activitatea intitulată ”Dobrogea interetnică” face parte din cadrul proiectului educațional ”Unitate în diversitate pe pământ românesc”, cuprinsă în calendarul activităților județene.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top