Actualitate

Ziua Dobrogei, marcată la Monumentul Independenței din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, au participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Dobrogei, sărbătoare națională marcată anual pe data de 14 noiembrie.

În 2023 se împlinesc 145 de ani de când Dobrogea a revenit la patria mamă, moment care a constituit un pas important spre Marea Unire, idealul românilor de pretutindeni.

Aceasta a venit la sfârşitul secolului al XIX-lea, după ultima perioadă marcată de ocupația otomană la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. După multe sacrificii umane și momente extrem de tensionate, Dobrogea trece sub administraţie românească.

„Astăzi, 14 noiembrie, este cea mai importantă zi pentru Dobrogea. Drumul făcut de soldații români de la Brăila, Măcin, Babadag, Tulcea a consfințit alipirea Dobrogei la Patria Mamă și a fost doar al doilea pas până la Marea Unire din 1918. Aici, în spatele nostru, avem un monument minunat, poate cel mai frumos Monument al Independenței din țară. Și el  ne amintește de fiecare dată că toate momentele unei națiuni puternice, suverane, se construiesc prin jertfă. Iar acest Monument care tronează falnic în spatele nostru ne face să nu uităm niciodată acest lucru. De aici, din fața Monumentului, vă spun: «Dragi, tulceni, dragi dobrogeni, la mulți ani!»“, a transmis, în cadrul evenimentului, Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top