Actualitate

Cum va arăta Faleza din Eforie Sud după reabilitarea și modernizarea cu fonduri UE

Faleza din stațiunea Eforie sud este una dintre cele mai frumoase de pe tot litoralul românesc. Fiind un loc de veritabil belvedere, faleza este situată la câțiva metri deasupra plajei, accesul turiștilor la nisip și mare făcându-se prin intermediul scărilor.

Plaja este deschisă, coborând în mare cu pantă lină, ce favorizează băile de mare și mersul prin apă. Stratul gros de nisip oferă condiții optime pentru băile de soare (helioterapie) și cele de nisip (arinoterapie)”, se arată în prezentarea Centrului Național de Informare și Promovare Eforie Sud.

Revenind la faleza din stațiune, administrația locală Eforie anunță că are în implementare un proiect de modernizare și reabilitare a infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul „creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud.”

Contractul de finanțare a fost semnat la finalul anului trecut, iar perioada de implementare a proiectului este 2019-2020. În total, prin Programul Operațional Regional Axa 7.1 SUERD, vor fi investite fonduri de 22.568.009,05 lei, dintre care 2,9 milioane de lei de la bugetul local.

Potrivit proiectului, întreaga zonă de promenadă va fi complet refăcută. Vor fi amenajate spații verzi, fântâni arteziene şi piste de biciclete. De asemenea, va fi montat mobilier stradal modern, astfel încât zona să devină o atracție pentru turiştii care doresc să admire marea atât pe timpul verii, cât şi în extrasezon. 

Printr-un astfel de proiect, administrația locală speră ca numărul turiștilor să crească cu peste 20%, într-o perioadă de cinci ani de la data finalizării lucrărilor de modernizare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top