Opinii

Cum s-a schimbat fața orașului Hârșova în ultimii patru ani

Prioritatea administraţiei locale Hârşova în mandatul politic 2012-2016 a fost asfaltarea străzilor pe toate sursele de finanţare posibile. Astfel, aparatul Primăriei a reuşit să reabiliteze: cu fonduri europene străzile Revoluţiei, Vadului, Traian, Decebal, Lunei, Nicolae Ţârcă, inclusiv borduri, trotuare şi aliniamente cu spaţii verzi; cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării – strada Rozelor; cu fonduri de Consiliul Judeţean străzile Căşăriei, Transilvaniei, Libertăţii, Minervei, Portului, Aleea Danubiu, Mării, Păcii, Gheorghe Doja, Crinului, Atelierelor şi parţial străzile: Ioan Cotovu, Viitorului (zona grădiniţă), Horia, Cloşca, Vântului, zona blocurilor sociale, iar cu fonduri proprii au fost asfaltate străzile Independenţei, Luminii, Concordiei, Alexandru Ioan Cuza, Ştefan cel Mare, Amurgului, Eternităţii.

 

Datorită faptului că proiectul european a inclus obligatoriu asfalt, borduri noi, trotuare noi şi aliniamente cu spaţii verzi, pavelele recuperate s-au montat pe străzile: Rozelor, Plantelor, Constanţei, Frumoasei, Independenţei. Au fost achiziţionate cu sprijinul Consiliului Judeţean circa 1000 tone de asfalt şi astfel au fost asfaltate toate parcările de la blocuri. Tot din fonduri europene s-au montat 130 de camere de supraveghere video care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi la scăderea infracţionalităţii. Despre acest aspect, primarul oraşului, Tudor Nădrag, ne-a declarat: „Vreau să-i asigur pe cetăţenii mei că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a avea un oraş liniştit: am înfiinţat poliţia locală care mai înainte nu exista, am înfiinţat o structură stabilă de jandarmi cu zece lucrători pentru ordine publică, la care se adaugă forţele poliţiei naţionale, dar şi a poliţiei de frontieră.” În altă ordine de idei, Asociaţia de Dezvoltare Apă-Canal a accesat cel mai mare proiect din România finanţat din fonduri europene, în valoare de aproape două sute de milioane de euro. Din această sumă, aproape zece milioane de euro sunt destinate investiţiilor din oraşul Hârşova. Proiectul este în fază de finalizare şi cuprinde construirea unei staţii de epurare, a trei staţii de pompare, o conductă magistrală şi realizarea a şapte noi foraje pentru a identifica surse noi de apă având indici superiori de potabilitate. Investiţia prevede ca cele trei staţii de pompare să nu mai permită deversarea apelor uzate direct în Dunăre, să le trimită prin conducta de refulare către staţia de epurare, după care să fie evacuate curate, în fluviu. Tot în acest mandat politic reprezentanţii Primăriei au susţinut activitatea spitalului din oraş aşa cum au putut. În primul rând, Primăria a aprovizionat cu combustibil unitatea spitalicească, din bugetul local a fost achiziţionată aparatură performantă ca aparat de chirurgie laparoscopică, ecograf Dopler color, endoscop, colonoscop, precum şi aparatură medicală pentru cabinetele ORL, oftalmologie şi pediatrie. A fost reabilitată secţia de pediatrie şi a fost dotată cu pătuţuri noi. Cu sprijinul primăriilor din localităţile învecinate s-au înlocuit complet instalaţiile sanitare. tot din venituri proprii s-a construit o punte de acces între cele două aripi ale spitalului. Ca o măsură de îmbunătăţire a condiţiilor pedo-climatice ale zonei, Primăria Hârşova a crescut suprafaţa împădurită cu 250 de hectare, accesând două programe finanţate din fonduri europene şi guvernamentale. Această pădure nu va fi a ocolului silvic, va avea caracter de pădure comunală. Aici s-au plantat specii diversificate de arbori şi arbuşti: ulm, frasin, plop, salcie, stejar de stepă, glădiţă, sălcioară, măceşe, poroambe.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top