Actualitate

Cum a SALVAT un primar câţiva turişti ieşiţi NOAPTEA cu CAIACELE pe Lacul Razelm

Lacul Razelm din județul Tulcea este, pe cât de frumos, pe atât de periculos atunci când bate vântul. Localnicii o știu foarte bine, căci de-a lungul anilor mulți dintre ei s-au înecat aici. Asta erau să pățească și câțiva turiști care au ieșit noaptea cu caiacele pe Razelm, în zona Capului Doloșman.

E vorba de un grup de cinci turiști, din care trei au ieșit pe lac și ceilalți i-au așteptat pe mal. După ce s-a pornit vântul, caiacul unuia dintre ei s-a răsturnat și acesta a căzut în apă. Ceilalți doi au ajuns la mal și au apelat 112. La rândul lor, operatorii serviciului de urgență au sunat la primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, care nu este la prima operațiune de salvare de acest fel. Primarul din Jurilovca a reușit să ajungă la locul incidentului, cu o șalupă rapidă, înaintea SMURD și ISU Delta și l-a salvat pe turistul căzut în apă. Iată cum a relatat primarul Eugen Ion desfășurarea evenimentelor:

Am încheiat cu bine, mulțumim lui Dumnezeu, o operațiune de salvare contra cronometru, pe întuneric, pe lacul Razelm.

Puțin înainte de miezul nopții am primit un apel de urgență, fiind anunțați că un grup de turiști se află in dificultate. Unii erau pe mal, în zona capului Doloșman, alții pe apă, cu 3 caiace. Reușiseră să apeleze 112, iar cei de-acolo, la rândul lor ne-au apelat. Nu am stat pe gânduri. Noi, cei de aici, știm ce înseamnă lacul Razelm, mai ales noaptea. În șalupa condusă cu viteză de Liviu Popovici spre locul semnalat, recunosc, m-am rugat.

Eugen Ion, primar comuna Jurilovca

Povestea a fost așa: erau 5 persoane, 2 au rămas pe mal, pe plaja de nisip, 3 au pornit cu caiacele pe apă. Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloșman și insula Bisericuța. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reușit să vâslească și să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri.

Din fericire, omul era echipat corespunzător și a rezistat pe toată perioada până ceilalți au apelat 112. Nouă ne a luat cam 12-14 minute de la apel să ajungem la el. La scurt timp au ajuns și ambulanta SMURD de la ISU Delta și polițiștii de la postul Jurilovca, care au preluat turistul pentru evaluarea medicală, iar noi am pornit spre casă. Sunt liniștit că am avut o operațiune de salvare fără victime.

Totuși, vreau să atrag atenția tututor turiștilor: Razelmul e un lac superb, dar capricios. Vă rog să vă luați toate măsurile de precauție, dacă ieșiți pe apă: consultați prognoza meteo, pe ore; echipați-vă corespunzător; anuntați pe cineva de pe mal în ce zonă mergeți și cât intenționați să stați. Ajutați-ne, ca să vă putem ajuta în caz de nevoie!”.

Sursă foto: Facebook-Eugen Ion.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top