Actualitate

„Cu drag, la Isaccea” – eveniment cultural cu invitați din Ucraina

„Cu drag, la Isaccea” este un eveniment cultural organizat de Primăria orașului Isaccea, județul Tulcea, la începutul lunii iulie. Manifestarea a găzduit oaspeți din Ucraina – ansamblul vocal-model „Floare de mălin” al Filialei Sătești Lumanscoe (Frecăței) al Centrul de Cultură și Agrement ce aparține de Consiliului orășenesc Reni (Ucraina) și Valerii Babără, președintele Societății național-culturale a moldovenilor din Comunitatea Teritorială Unită Reni „Izvor”.

În cadrul activității culturale , ansamblul vocal-model „Floare de mălin”, condus de Andrei Tcaci, a susținut un recital de cântece populare, felicitând din suflet toți isaccenii cu ocazia împlinirii a de 700 ani de la fondarea orașului natal.

Artiștii amatori din Frecăței au adus în dar primarului orașului Isaccea, Anastase Moraru, tradiționala pâine și sare și panglica de onoare în semn de recunoștință și respect.

Anastase Moraru este cel care susține legăturile culturale între România și Ucraina, orașul Isaccea fiind situat chiar pe malul românesc al Dunării.

Membrii ansamblului vocal-model „Floare de mălin” nu sunt la prima experiență la Isaccea, ei participând de mai multe ori la diferite evenimente culturale organizate aici.

În cadrul manifestării „Cu drag, la Isaccea” s-au accentuat inițiativele menite să aprofundeze relațiile culturale româno-ucrainene. Deschiderea trecerii cu bacul Orlovca – Isaccea va facilita aceste schimburi de experiență și va ajuta ca oamenii de pe cele două maluri ale fluviului să interacționeze mai ușor. În doar 10 minute poți ajunge cu bacul pe celălalt mal al Dunării. „Suntem siguri, că va fi o perspectivă foarte bună în viitorul apropiat de colaborări mai fructuoase culturale”, spun organizatorii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top