Actualitate

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon: „Dacă nu avem grijă de copii, ne riscăm existența ca nație”

Luna februarie a stat sub auspiciul lecturii în majoritatea instituțiilor de învățământ din România. Fie că au citit povești alături de cei mici, sau au încurajat lectura celor mai mari școlari, administrațiile locale au participat activ la acest proiect național.

Și în comuna Pantelimon, județul Constanța, s-au desfășurat activități care au avut în centrul lor lectura. Costel Armășescu, primarul de aici, a participat activ la un astfel de eveniment.

„Am avut deosebita plăcere să particip la o activitate a celor mici. La invitația doamnei directoare, am participat la o acțiune din cadrul proiectului național Citește-mi 100 de povești”, având ca invitat special pe doamna Maria Gheorghiu de la Asociația OvidiuRo”, spune primarul.

Principalii actori au fost ai momentului au fost, bineînțeles, copiii. „Atenți, inventivi, frumoși, fără complexe! La Pantelimon de Sus, dar și la Pantelimon de Jos, unde s-a desfășurat proiectul, am găsit încă un sprijin în eforturile noastre pentru viitorul comunei: copiii. M-au impresionat, avem viitor. Sunt micuți, dar au potențial”, adaugă edilul.

Costel Armășescu spune că toate eforturile administrației locale sunt îndreptate pentru a face un viitor cât mai bun copiilor comunei. Împreună cu școala, primăria va comunica mai mult cu familiile celor mici, iar acest lucru va avea ca rezultat evoluția comunei.  

„Nu vreau să spun cuvinte mari, dar dacă nu avem grijă de ei, ne riscăm existența noastră ca nație. Trebuie să avem răbdare, trebuie să avem empatie și implicare! Așa cum am mai spus, insist pe aceeași temă: să ne iubim satul, să ne iubim comuna, să ne iubim țara! Doar așa putem progresa”, spune Costel Armășescu.

Citește-mi 100 de povești  este un program național de încurajare a lecturii în grădiniță și în familie. Alături de comunitățile locale, organizatorii transformă grădinițele publice din România în insule de lectură și natură, unde copiii și adulții descifrează împreună tainele cărților și ale universului și îngrijesc plantele și animalele din jurul lor.

Citește-mi 100 de povești  este o inițiativă a Asociației OvidiuRO în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”. Programul „Citește-mi 100 de povești!” stimulează lectura în grădinițe și în familie.

În primii cinci ani de viață, creierul copilului se dezvoltă în proporție de 95%. De aceea, este important ca fiecare copil să aibă acces la educație timpurie de calitate și să fie expus unor experiențe de învățare diverse, care să constituie baza dezvoltării sale intelectuale, ca adult.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top