Actualitate

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon: „Apa, canalizarea și drumul sunt esențiale pentru un trai decent”

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța, are în derulare o serie de proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea celor cinci localități aparținătoare. Despre aceste proiecte și despre planurile de viitor a vorbit Costel Armășescu, primarul comunei.

Implementarea proiectului de introducere a canalizării în toate satele comunei a fost un proiect de durată, început în anul 2015. Cu multe eforturi vom reuși să-l încheiem în acest an. Ca o continuare a lui, avem în vedere realizarea branșamentelor gospodăriilor pentru a spori confortul cetățenilor”, a declarat pentru „Dezvăluiri” edilul.

Un alt proiect foarte important pentru comunitate este asfaltarea drumurilor în satele Nistorești și Călugăreni. Este un proiect început în toamna anului trecut, care a fost o perioadă amânat din cauza vremii nefavorabile. Din primăvară a fost reluat și se află în plină implementare.  

Apa, canalizarea și drumul sunt esențiale pentru un trai decent”, spune Costel Armășescu.

Și proiectul privind înființarea unui after school este în plină execuție încă din 2020, iar administrația publică locală speră ca la finalul acestui an să fie terminat. „Ne dorim ca elevii noștri să beneficieze de acest after school, ne dorim să-i ajutăm să învețe, să contribuim la educația și formarea lor. Poate așa vor alege să rămână în comună, să aducă plus valoare aici”, mai spune primarul.

Un alt proiect vechi, care a întâmpinat multe greutăți, este căminul cultural de la Runcu. Acum se lucrează la reproiectarea lui deoarece a fost a fost amânat foarte mult timp. Tot în acest an, primăria speră ca el să fie executat.

Pentru viitor, Costel Armășescu vorbește despre construirea unui parc pentru copii din Pantelimonu de Jos. De asemenea, vrea să demareze asfaltarea unui drum comunal ce leagă satele Nistorești și Călugăreni. „Toate satele trebuie să fie legate între ele prin drumuri bune. Avem acolo un obiectiv important cum este mănăstirea Călugăreni.”

Un alt obiectiv este igienizarea comunei și înfrumusețarea ei. „În această primăvară am reușit să plantăm flori și pomi ornamentali. Am realizat mici zone de agrement, zone unde oamenii să se relaxeze. Vrem astfel să-i încurajăm și pe ei să mențină curățenia în fața gospodăriilor”, explică primarul Armășescu.

Și colectarea gunoiului menajer prin compania de salubritate este un proiect în plină implementare, iar locuitorii comunei au înțeles că este esențial ca strângerea gunoiului să se facă organizat de o firmă specializată. Toate acestea transformă Pantelimon de la o zi la alta.   

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top