Actualitate

Corbu, proiecte de milioane de euro pentru modernizarea comunei

Perioada 2016-2020 a constituit pentru administrația locală a comunei Corbu un moment propice pentru investiții în infrastructură, sănătate, educație, dar și pentru întocmirea documentației și studiilor pentru implementarea de noi proiecte.

Dacă ar fi să amintim câteva dintre investițiile realizate în acest interval, enumerăm asfaltarea străzilor Morii, Școlii, Lăstunului, Cabenei, Rozelor, reparații la Dispensarul medical Corbu 1, asfaltarea străzilor Vulturului (Corbu 1), Pescarilor (Vadu), Ioan Stănei (Corbu 2), Tașaul (Luminița).

Trebuie menționat că aceste asfaltări s-au realizat cu bani dela bugetul local al comunei Corbu.

De asemenea, tot aici se încadrează și repararea drumului comunal DC 89 Corbu – Vadu.

Proiecte de modernizare a infrastructurii:

  • localitatea Corbu – străzile: Satu Nou, Corbului, Pepinieriei, Crinului, Speranței, Cișmelei, Liniștii, Magazinului, Ogorului, Vasile Belu, Topârceanu, Caragiale , Poștei.

  • localitatea Vadu – strada Mihai Eminescu.

Alte proiecte ale administrației coordonate de primarul Marian Gălbinașu sunt proiecte finanțate din fonduri europene, aflate în diferite stadii de implementare în intervalul 2019-2021, cu o valoare totală de 3.499.517 euro:

  • Înființare After School în Comuna Corbu – în derulare

  • Studiu de fezabilitate – proiect alimentare cu gaze naturale sunt finalizate, iar finanțarea și execuția sunt în curs de derulare

  • Sistem supraveghere video stradală – în derulare

  • Dotare Cămin Cultural în satul Vadu, în implementare

  • Dotare Cămin Cultural în comuna Corbu, în implementare

  • Modernizare și dotare Grădinița nr. 2, comuna Corbu – în licitație

  • Reabilitare Școala Primară din Vadu – în licitație

  • Reabilitare Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, comuna Corbu – în licitație, adjudecare, urmând faza de execuție

De asemenea, s-au forat două puțuri de apă și a fost achiziționat un bazin de colectare a apei cu capacitatea de 100 m.c. pentru alimentarea populației cu apă, au fost înlocuite (acolo unde a fost cazul) conductele de apă, a fost decolmatată și curățată cișmeaua din Corbu 2.

În permanență s-a avut în vedere întreținerea și îngrijirea spațiilor verzi, a străzilor și rigolelor, curățarea străzilor și rigolelor după ploi abundente și inundații (acolo unde a fost cazul)”,spun reprezentanții primăriei.

În cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, primăria Corbu asigură funcționarea unui punct de prim ajutor pe plaja Corbu, pe durata sezonului estival.

Administrația locală acordă tichete sociale pensionarilor cu venituri reduse, (pensionarilor care au îndeplinit vârsta de pensionare, beneficiarilor de pensii de invaliditate, a pensionarilor de urmaș), a persoanelor cu handicap grav și accentuat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top