Opinii

Copiii orașului Babadag au început școala în clădiri renovate și primitoare

Dacă în ultimii douăzeci de ani orașul Babadag și-a pierdut din strălucirea de odinioară, de un an primarul Georgian Caraman alături de Consiliul Local Babadag, reușesc să îi redea pas cu pas această strălucire. Pentru că un viitor mai bun pentru întreaga comunitate, ar depinde în mare măsură de nivelul de educație al oamenilor din oraș, edilul local a acordat o atenție deosebită instituțiilor de învătământ. Astfel, la creșă s-au făcut lucrări de reabilitare încă din cursul anului trecut când a fost schimbat mobilierul, iar anul acesta au fost achiziționate pătuțuri, lenjerie și mobilier pentru încă o grupă de copii. Grădinița din cartierul Veterani a fost reabilitată complet, tâmplăriile vechi de lemn au fost înlocuite cu cele de  PVC și geam termopan, a fost pus parchet în toate sălile, lambriuri și gresie nouă. Deasemenea, gardul instituției a fost reparat și a fost nevoie să se execute branșarea la o noua rețea de apă potabilă și canalizare.

Nici grădinița din centru nu a fost uitată, aici a fost renovată o nouă sală, necesară datorită numărului mare de copii înscriși anul acesta la grădiniță. Atunci când vorbim de școli, Școala Generală nr. 1 a avut nevoie de cele mai multe lucrări. În 2012, după o furtună violentă, acoperișul școlii, cu trei nivele, a fost spulberat. În primăvară acestui an, cu ajutorul financiar al Ministerului de resort au fost efectuate lucrări de refacere totală a acestuia. Totodată, s-au efectuat lucrări și în interior, școala a primit tâmplărie PVC cu geam termopan cu înlocuire de 100%, parchet nou în toate clasele și lambriuri pe holuri și săli de curs. La Școala Generală nr. 2 s-au executat lucrări de îngrădire a terenului de sport, iar gardul de incintă a fost refăcut. Internatul liceului Dimitrie Cantemir se afla pe lista lucrurilor ce necesita reabilitare, astfel că băile și toaletele au fost renovate total cu parchet și tâmplărie PVC nouă, atât la geamuri cât și la uși, iar instalațiile sanitare au fost recompartimentate și refăcute. Toate aceste instituții de învățământ sunt prevăzute cu sisteme de alarmă și camere video. În cadrul discuțiilor purtate pe tema noului an școlar primarul Georgian Caraman a declarat  „Vreau să asigur și resursele financiare pentru achiziționarea combustibilului pentru la iarnă și atunci pot spune că elevii vor avea, din punctul nostru de vedere, tot ce le trebuie ca să învețe”.
În prima zi de scoală edilul orașului  Babadag , a fost prezent la festivitățile de deschiderea a noului an școlar la Școala Generală nr.1 și Scoala Generală nr. 3. În cadrul ceremoniei, preotul Mușat a dat citire cuvântului de învățătură transmis din partea ÎPS Visarion, episcopul Tulcei. Atât reprezentantul primăriei cât și cel al bisericii, le-au urat copiilor un an școlar plin de realizări, lipsit de incidente.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top