Opinii

O mie de gospodării au rămas fără curent electric de aproape trei zile, în oraşul Năvodari

Autorităţile statului „stau în beznă”, iar din cauza asta oamenii rămân fără curent electric în mod repetat

Peste o mie de gospodării aflate în cartierul de case din zona Sălii Sporturilor din Năvodari sunt lipsite de curent electric de aproape trei zile. Revoltaţi de ignoranţa reprezentanţilor Enel, o parte dintre locatarii afectaţi s-au strâns astăzi în faţa sediului firmei din Năvodari şi au încercat să stea de vorbă cu cei responsabili. Singurele persoane care au stat de vorbă cu aceştia au fost agenţii de pază ai firmei ce le-au transmis din partea superiorilor că situaţia va fi remediată.

Se pare însă că acesta nu este un incident izolat, anual au loc astfel de evenimente neplăcute şi nimeni nu ia nicio măsură. Motivul este, fără doar şi poate, zgârcenia serviciului de distribuţie a curentului electric ce amână la nesfârşit înlocuirea transformatoarelor vechi,  ce nu fac faţă numărului mare de consumatori ce a crescut constant. Locuitorii oraşului se plâng că de fiecare dată când consumul de energie electrică creşte, transformatorul vechi de zeci de ani şi subdimensionat cedează şi le lasă fără curent gospodăriile. Chiar şi primarul oraşului, Nicolae Matei, este revoltat de situaţie şi spune că este inadmisibil ca investitorul italian care a preluat Enel să îşi bată joc de mii de oameni şi cere chiar naţionalizarea acestui serviciu de utilitate publică.
Până când autorităţile statului se vor hotărâ să ia măsuri împotriva unui investitor din ce în ce mai controversat, oamenii din oraş sunt condamnaţi să suporte periodic neajunsurile provocate de refuzul Enel de a investi în propria reţea de distribuţie.

Actualitate

To Top