Actualitate

Consiliul Local Mahmudia a stabilit tarifele pentru colectarea, sortarea și transportul deșeurilor

Consilierii locali ai Comunei Mahmudia, județul Tulcea, au aprobat tarifele pentru colectarea, sortarea, transportul, tratarea și eliminarea deșeurilor municipale la nivel de UAT-ului pentru anul 2022, începând cu luna ianuarie, după cum urmează :

  • pentru utilizatorii casnici – mediul rural – fracție umedă: 6,05 lei/persoană/lună, fără TVA , respectiv 7,20 lei/persoană lună cu TVA , respectiv 538,72 lei/tonă/fără TVA și 641,07 lei/tonă TVA inclus.
  • pentru utilizatorii -agenții economici și instituții -fracție umedă: 558,00 lei/tonă fără TVA , respectiv 664,02 lei/tonă cu TVA .

De asemenea, consilierii locali au aprobat Regulamentul privind instituirea și administrarea tarifului pentru colectarea, sortarea, transportul, tratarea și eliminarea deșeurilor municipale la nivel de UAT comuna Mahmudia, pentru anul 2022.

Veniturile obținute prin încasarea tarifului stabilit de către Consiliul Local Mahmudia se utilizează integral pentru susținerea activităților specifice de colectare, transport, depozitarea și neutralizare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora pentru toți utilizatorii serviciului – persoane fizice.

Conform Regulamentului adoptat, persoanele fizice sunt obligate la plata acestui tarif în funcție de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numărul locatarilor existenți la adresa respectivă.

În vederea stabilirii tarifului de salubritate, proprietarul imobilului are obligația depunerii unei declarații de impunere la compartimentul de specialitate al Primăriei comunei Mahmudia, pentru toate proprietățile deținute, cuprinzând toate persoanele care locuiesc la acea adresa (membri de familie, rude, chiriași, flotanți etc.).

Tariful pentru colectarea, sortarea, transportul, tratarea și eliminarea deșeurilor municipale la nivel de UAT comuna Mahmudia se datorează anual cu termen de plată trimestrial, până în ultima zi a fiecărui trimestru.

Suma cu titlul tarif perceput pentru serviciile de colectare, sortare, transport, tratarea și eliminarea deșeurilor municipal se poate achita atât în numerar la casieria din cadrul Compartimentului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei comunei Mahmudia, precum și prin orice fel de instrument de plata agreat. În cazul plaților prin virament, tariful se consideră plătit la data înscrisă de banca pe instrumentul de plată.

Persoanele fizice care achită anticipat și integral tariful pentru serviciile de salubritate stabilit pentru anul 2022, până la data de 31 martie a anului respectiv pentru anul în curs, beneficiază de o bonificație de 10% din valoarea totală a taxei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top