Actualitate

Conferință de progres pentru proiectul de modernizare a drumului Vișina-Ceamurlia de Sus din județul Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat miercuri,11 decembrie 2019, la conferința de progres a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Vișina-Ceamurlia de Sus”, finanțat prin POR, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Consiliul Județean Tulcea a aplicat și a obținut finanțare pentru modernizarea drumului, contractul de finanțare fiind semnat în aprilie 2018. Bugetul total al proiectului este de 40,6 milioane de lei, termenul de finalizare a proiectului fiind primăvara anului 2021. Contractul de lucrări a fost semnat în martie 2019, este în implementare, din partea carosabilă executându-se aproximativ 23%, iar din trotuare aproximativ 10%, marea majoritate a lucrărilor fiind programate pentru anul viitor.

„Modernizarea infrastructurii județului este una dintre prioritățile actualei conduceri a Consiliului Județean Tulcea. Este un deziderat al nostru mai vechi pentru că drumuri bune înseamnă curse mai scurte, turiști mai mulți și cifre de afaceri mai mari. Încercăm să creăm aceste trasee, aceste tăieri între drumurile naționale tocmai pentru a scurta durata traseului și pentru a veni în ajutorul locuitorilor dar și al celor care desfășoară activități economice în zonele respective.

Felicit echipa de implementare din cadrul Direcției de Investiții din Consiliul Județean și pe toți angajații pentru proiectele pe care le-am avut până acum, pentru că știu că este mult de lucru. Sperăm ca peste un an, la inaugurarea investiției, să fim mulțumiți de tot ceea ce am făcut până acum. Este o investiție pe fonduri europene, fiind un obiectiv al nostru de a aduce cât mai multe astfel de fonduri în județul Tulcea. Mult succes și la cât mai multe proiecte de acum încolo“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Amenajarea traseului de drum județean DJ 222 (Vișina – Ceamurlia de Sus) constituie o prioritate deoarece în prezent, drumul existent este degradat, neasigurând circulația în condiții normale de confort și siguranță. Lucrările de reabilitare propuse prin proiect pentru traseul Vișina-Ceamurlia de Sus urmăresc aducerea sistemelor rutiere la parametrii tehnici corespunzători categoriei drumului, asigurându-se astfel condiții optime de siguranță și confort în circulația auto și pietonală, precum și reducerea substanțială a timpului de călătorie prin fluidizarea traficului.

Proiectul propune reabilitarea structurii rutiere, dimensionată astfel încât să respecte condițiile impuse de standardele în vigoare, corectarea elementelor geometrice în plan și în profil longitudinal, scurgerea și evacuarea apelor pluviale, marcarea și semnalizarea rutieră și de informare.

Rezultatele așteptate după implementare sunt peste 25 de kilometri de drum modernizat, o pistă de biciclete în lungime de aproape 9 kilometri și 10 stații de transport public și alveole.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top