Opinii

Comuna Tuzla s-a înfrățit cu o comună din republica Moldova

Consiliul Local al comunei Tuzla a hotărât, în ultima ședință ordinară, înfrățirea comunei Tuzla cu comuna Tocuz, raionul Căușeni -Republica Moldova – în scopul promovării intereselor comune ale celor două localități. Totodată, cei 13 consilieri locali au aprobat și Acordul de Cooperare și Înfrățire dintre cele două comune, împuternicindu-l pe primarul Tuzlei, Reșit Taner, să semneze acest act din partea administrației locale.

Acordul are la bază ”caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, precum și dorința consolidării relațiilor de prietenie și cooperare între autoritățile administrației publice locale din cele două localități”. Pe lângă relațiile de cooperare la nivel de administrații publice, părțile s-au angajat să dezvolte relații bilaterale în domeniul comerțului, agriculturii, educației, culturii, turismului, sănătății etc.
În cadrul parteneriatului dintre Tuzla și Tocuz, se vor efectua schimburi de experiență între reprezentanți ai diferitelor servicii de specialitate din cele două primării, precum și misiuni de expertizare și stagii de pregătire în diferite domenii de activitate.
Comuna Tocuz are o suprafață de circa 3.53 kilometri pătrați, cu un perimetru de 9.00 km. Tocuz este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la o distanță de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.
Conform datelor recensământului din anul 2004, populația satului era de 4442 de oameni. Structura etnică a populației în cadrul satului: 99.46% – moldoveni, 0.20% – ucraineni, 0.14% – ruși, 0.02% – găgăuzi, 0.16% – bulgari, 0.02% – alte etnii.
Comuna constănțeană Tuzla mai este înfrățită cu localitatea Gure (Turcia) și Hrusova (Republica Moldova).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top