Opinii

Comuna Stejaru, decizii importante luate în ședința Consiliului Local

Ultima ședință ordinară a Consiliului Local al comunei tulcene Stejaru a consemnat o serie de decizii luate de aleșii locali, cu impact major în rândul locuitorilor. În primul rând, cei 10 consilieri prezenți (din 11) au aprobat pentru anul școlar 2017/2018 funcționarea rețelei școlare. Astfel, pe lângă Școala Gimnazială Stejaru (unitate cu personalitate juridică) vor funcționa și Grădinița cu Program Normal din localitatea Vasile Alecsandri și Grădinița cu Program Normal din Mina Altân Tepe.

Totodată, aleșii locali au actualizat prin hotărâre de consiliu local, valoarea și indicatorii tehnico-economici ai proiectului ” Suplimentare sursă apă-puțuri forate, conducte de aducțiune și branșamente, instalații electrice în comuna Stejaru”. Nota de fundamentare care a stat la baza acestei decizii a fost înaintată consilierilor de către primarul Nicolaie Gioga și are la bază modificarea cuantumului valorii TVA la 19%. Valoarea totală a proiectului este de 864.116 mii lei, din care pentru construcție și montaj se vor cheltui peste 739.000 lei. Durata estimată a investiției este de 24 de luni, din care 5 luni vor fi alocate lucrărilor propriu-zise. În cadrul proiectului se vor realiza 469 de branșamente și se vor echipa și realiza două racorduri electrice pentru două foraje existente.
De asemenea, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, aleșii au aprobat alocarea sumei de 2000 de lei ca ajutor de urgență pentru 14 persoane din comuna Stejaru.
La inițiativa primarului Nicolaie Gioga, a fost aprobată și utilizarea cu titlu gratuit în cadrul proiectului Ro-NET, pentru drumul de acces Stejaru-Neatârnarea, traseul de fibră optică și alimentarea cu energie electrică destinat construirii și funcționării unui punct local de inserție/distribuție pentru sistemul broadband. Proiectul Ro-NET, implementat de Ministerul Comunicaților și pentru Societatea Informațională, îşi propune să dezvolte o infrastructură de reţele electronice care să asigure capabilitățile tehnice necesare furnizării de servicii de bandă largă în zonele rurale din România, care nu sunt în prezent deservite şi pentru care nu există planuri de investiții private în următorii 3 ani (zone albe).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top