Actualitate

Comuna Tuzla, pași importanți pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale

Administrația locală de la malul mării anunță locuitorii că studiul de fezabilitate privind înființarea distribuției de gaze naturale în Comuna Tuzla, al cărei beneficiar este Primăria Tuzla, a fost finalizat.

Înființarea distribuției de gaze naturale în Comuna Tuzla, județul Constanța, presupune realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din zonă.

Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare. În vederea alegerii soluției de alimentare cu gaze naturale s-a avut în vedere aspectul economic astfel încât cheltuielile totale legate de înființarea distribuției de gaze naturale să fie cât mai mici, respectând normativele în vigoare”, spune primarul Reșit Taner.

În urma realizării studiului de fezabilitate au rezultat două soluții de alimentare cu gaze naturale. Prima soluție ar fi racordarea la conducta de transport de gaze naturale înaltă presiune Pecineaga-Techirghiol, sau, cea de-a doua soluție, racordarea în SRM Fetești (la ieșirea din SR Fetești – nod 2000). Ambele variante urmează a fi analizate pentru a se alegea soluția optimă.

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, adaugă faptul că studiul de fezabilitate „a luat în considerare dezvoltarea ulterioară a localității Tuzla, ținând cont de contextul economic actual și preconizat dar și de necesitatea alegerii unei soluții fezabile.

După realizarea acestui studiu, urmează alți pași importanți: obținerea certificatului de urbanism precum și obținerea avizelor de finanțare a proiectului.

În prezent locuitorii comunei Tuzla precum şi instituțiile publice şi agenții economici consumă, pentru încălzirea locuințelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei, drept combustibili: lemne, peleţi, cărbuni, curent electric, combustibil lichid uşor, păcură, motorină, butelii cu GPL.

În vederea creșterii gradului de confort al locuitorilor şi pentru dezvoltarea economică a localității noastre este necesară şi oportună investiția privind înființarea distribuției de gaze naturale”, conchide primarul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top