Actualitate

ARBDD a amendat firma lui Traian Rece pentru breșele făcute în digul de la Ceatalchioi

Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, a declarat pentru ziarul Dezvăluiri că instituția pe care o conduce a amendat SC Agrodelta Sireasa cu 8000 de lei, pentru construcții neautorizate pe teritoriul ARBDD. E vorba de două breșe săpate cu un excavator în digul de apărare împotriva inundațiilor al comunei Ceatalchioi, județul Tulcea.

„Am fost în control la fața locului și am discutat cu reprezentanți ai firmei, care și-au asumat lucrarea, pretinzând că digul le aparține. Legea spune însă că orice se construiește sau se demolează pe teritoriul ARBDD are nevoie de autorizație. Am amendat firma cu 8000 de lei, pentru construcții neautorizate”, a spus Țibuleac.

Firma „Vătafului” Traian Rece, bănuită că a spart un dig de protecție din Delta Dunării

Autoritățile locale au descoperit două breșe într-un dig de protecție împotriva inundațiilor din Delta Dunării. Primarul comunei Ceatalchioi spune că breșele au fost făcute cu un excavator, în zona în care lucrează firma "Vătafului" Deltei Traian Rece. Scopul se pare că e acela de a aduce apă pentru irigații în incinta agricolă. Lucrarea neautorizată pune în pericol locuitorii din 3 sate.https://www.dezvaluiri.ro/firma-vatafului-traian-rece-banuita-ca-a-spart-un-dig-de-protectie-din-delta/

Publicată de Dezvăluiri.ro pe Vineri, 19 iulie 2019

Reamintim că săptămâna trecută reprezentanții SC Agrodelta Sireasa au spart în două locuri digul de protecție ce protejează împotriva inundațiilor satele Ceatalchioi, Plauru și Sălceni, precum și 9000 de hectare de teren. Scopul intervenției abuzive asupra digului se pare că a fost acela de a aduce apă pentru irigații, în incinta agricolă. În această cauză s-au sesizat mai multe instituții: Poliția, Prefectura Tulcea, Consiliul Județean Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Poliția a început cercetările, iar dosarul a ajuns la Parchet, unde au fost audiate mai multe persoane.

Firma „Vătafului” Traian Rece, bănuită că a spart un dig de protecție din Deltă

Agrodelta Sireasa se află în litigiu cu Consiliul Județean Tulcea pentru o suprafață de aproximativ 5000 de hectare de teren pe care firma a avut-o în concesiune, în baza mai multor contracte, expirate în 2017 și 2018. Firma controlată de fostul senator Traian Rece refuză să dea înapoi terenul Consiliului Județean, deși în prezent nu mai deține un contract de concesiune, invocând faptul că există mai multe procese pe rol.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top