Actualitate

Comuna Topalu – Lista proiectelor depuse pentru finanțare

Constantin Baltă, primarul comunei Topalu, a prezentat pentru „Dezvăluiri” principalele proiecte pe care administrația locală vrea să le implementeze în localitățile Capidava și Topalu. Sunt proiecte întocmite care așteaptă doar deblocarea surselor de finanțare.

Înainte de a trece în revistă lista proiectelor depuse în vederea finanțării, trebuie amintit aici unul dintre proiectele la care se va lucra în curând. „Avem un proiect ce vizează construirea unui adăpost pescăresc. Am obținut finanțarea și lucrarea este scoasă la licitație. Se caută constructorul. Este un bac plutitor pe care se amenajează dormitoare, bucătărie, sala de mese pentru pescarii amatori care doresc să stea o noapte în zonă”, spune primarul.  

De asemenea, un alt proiect în derulare, care se va finaliza într-o lună de zile, este cel de cadastru și intabulare a terenurilor intravilane și extravilane ale comunei.

Revenind la lista proiectelor depuse de administrația locală a comunei Topalu în vederea obținerii finanțării, Constantin Baltă amintește de „Asfaltare străzi în Topalu”, proiect depus la Compania Națională de Investiții (CNI), trecut pe lista de sinteză. „Finanțarea se va realiza în corelare cu alocările bugetare. În momentul în care vor fi bani se vor aloca și acestui proiect”, explică edilul.

Și construirea unei Săli de Sport este o prioritate pe agenda Primăriei Topalu. Proiectul este depus tot la CNI și așteaptă acum resursele bugetare. „Trebuie să așteptăm, altceva nu putem face”, concluzionează Constantin Baltă.

Mai departe, pentru stimularea turismului local, comuna Topalu fiind situată pe malul drept al Dunării, administrația a lucrat la un proiect privind înființarea unui miniport. „Este un proiect despre care s-a discutat de mult timp. Sper să obținem o finanțare”, declară primarul.

Pe aceeași listă a proiectelor întocmite și depuse în vederea finanțării din fonduri guvernamentale se înscrie și „Modernizare și reabilitare drumuri în localitatea Capidava”, proiect care a trecut de faza selecției la Ministerul Dezvoltării.

„Amenajarea unui parc în localitatea Topalu” este o altă investiție pe care primăria dorește să o realizeze. „În momentul în care vom primi un răspuns cu privire la eligibilitatea proiectului, prin Consiliul Local vom decide exact locul unde va fi amenajat acesta. Avem mai multe variante, inclusiv la intrarea în localitate”, spune Constantin Baltă.

Administrația locală Topalu va depune în această perioadă și un proiect pentru realizarea unei stații de epurare care speră să fie finanțat prin celebrul PNDL 3.

Nu în ultimul rând, Căminul Cultural din localitate a intrat în atenția primăriei deoarece s-a observat că în ultima s-a lăsat din cauza apei. Construcția este veche de 60 de ani și doar specialiștii care au venit pentru a face o expertiză (arhitecți și ingineri) pot decide care va fi planul de viitor cu acest imobil.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top